Skip to main content

Γώγος: Έξυπνη λύση η κυκλοφορία ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας

Η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα στη χώρα και κάθε σκέψη για τη χαλάρωση του lockdown έχει πάει πίσω, αναφέρει ο καθηγητής

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος αναφέροντας πως οποιαδήποτε σκέψη υπήρχε για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση του lockdown έχει πάει πίσω, μιλώντας στο Mega. Παράλληλα, έκανε λόγο για κάποιες έξυπνες λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για τη διαχείρηση των μετακινήσεων, σε περίπτωση που εφαρμοστεί ξανά η μέθοδος του click away, όπως το να επιτραπεί ο κόσμος να να βγαίνει έξω ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας.

Συγκεκριμένα, η αύξηση των κρουσμάτων η οποία παρατηρείται είναι αναμενόμενη λόγω της αυξημένης κινητικότητας των γιορτών αλλά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα δώσει κρούσματα και τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως είπε ο κ.Γώγος, αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν «πρέπει να ελεγχθούν από την πολιτεία στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Αν όμως κάτι αλλάξει, δεν είναι δηλαδή ελεύθερη η πρόσβαση στα μαγαζιά και είναι μόνο με click away αναμφισβήτητα αυτό θα παρασύρει και την κινητικότητα στους δρόμους», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον κόσμο να κυκλοφορεί. Πρέπει να γίνεται έλεγχος και να ελέγχονται όλα αυτά που υπάρχουν ήδη, τα SMS και αυτά... Πιο έξυπνες λύσεις μπορούν να συζητηθούν φυσικά... Ας πούμε σε σχέση με το ποιοι βγαίνουν τη μία μέρα και ποιοι βγαίνουν την άλλη, ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας. Να περιορίσουμε τον αριθμό της κυκλοφορίας».

Τόνισε όμως πως η παραπάνω αποτελεί μία σκέψη που έκανε, η οποία δεν έχει πάρει την μορφή πρότασης.