Skip to main content

Γώγος: Να ετοιμαζόμαστε για διαθέσιμες κλίνες στα παιδιατρικά τμήματα

Αναφερόμενος στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής Παθολογίας έκανε λόγο για την περιοχή με τη λιγότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα.

Για την αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία και στη Βόρεια Ελλάδα μίλησαν ο Παιδίατρος Μ. Ανδρέου και ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Γύρω στο 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά», τόνισε ο κ. Γώγος σε σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας πως «η προσπάθειά μας είναι να ανιχνεύουμε συνεχώς τα παιδιά που νοσούν και να απομονώνονται. Τα κρούσματα σε απόλυτους αριθμούς είναι σχετικά σταθερά.»

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα για τα σχολεία, ο καθηγητής συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν είναι παγιωμένο.

«Δεν βλέπουμε ακόμα κάποια επιδείνωση, διότι ζούμε ακόμα την περίοδο του καλοκαιριού. Χρειάζεται πολύ καλή επιτήρηση και πολλά τεστ», είπε.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι μεγάλη αύξηση έχουν σημειώσει τα κρούσματα στα παιδιά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Γώγος είπε ότι υπάρχει τάση για αύξηση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, όμως ακόμα η κατάσταση είναι σταθερή. «Το πρόβλημα είναι ότι οι δείκτες είναι ανερχόμενοι» στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και υπάρχει σταδιακή επιβάρυνση, επεσήμανε.

Ο καθηγητής εξήγησε πως η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή με τη λιγότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για νέες διαθέσιμες κλίνες για το επόμενο κύμα και στα παιδιατρικά τμήματα.