Skip to main content

Grant Thornton: Αυξήθηκαν κατά 12% οι γυναίκες-στελέχη σε επιχειρήσεις

Οι γυναίκες συνολικά απαρτίζουν μόνο το 29% των ανώτερων ηγετικών θέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνοντας μια αύξηση του 10% τα τελευταία 15 χρόνια

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Grant Thornton με τίτλο «Γυναικείο Επιχειρείν: Δημιουργώντας ένα σχέδιο δράσης», το ποσοστό των επιχειρήσεων με τουλάχιστον μια γυναίκα σε ανώτερες διοικητικές θέσεις ανήλθε στο 87%, καταγράφοντας αύξηση 12% τον τελευταίο χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μπορεί οι γυναίκες συνολικά να απαρτίζουν μόνο το 29% των ανώτερων ηγετικών θέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνοντας μια αύξηση του 10% τα τελευταία 15 χρόνια, ωστόσο το 5% αυτής της αύξησης έχει σημειωθεί μέσα στους 12 τελευταίους μήνες.

Η Χριστίνα Τσιρώνη, Assurance Partner, αναφέρει, «Φέτος η έρευνα μέτρησε ενδελεχώς τις ηγετικές δεξιότητες στελεχών σε διάφορους τομείς. Τα αποτελέσματα μας έκαναν να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας, καθώς ανακαλύψαμε πολλές δυναμικές γυναίκες με ηγετικό προφίλ που δεν είχαν εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε μέχρι πρότινος. Πλέον έχουμε εντοπίσει αυτές τις ικανότητες και έχουμε προχωρήσει στην αύξηση του αριθμού των γυναικών partners».