Skip to main content

Γρεβενά: Έβαλαν χρώμα και φαντασία στις διαβάσεις πεζών

Οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων των Γρεβενών πρόσθεσαν ευφάνταστα σχήματα και έβαλαν χρώμα στις διαβάσεις που διασχίζουν καθημερινά.

Τις διαβάσεις πεζών που βρίσκονται έξω από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης των Γρεβενών ζωγράφισαν μικροί και μεγάλοι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υλοποιεί ο δήμος Γρεβενών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020.

Οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων των Γρεβενών πρόσθεσαν ευφάνταστα σχήματα και έβαλαν χρώμα στις διαβάσεις που διασχίζουν καθημερινά για να φτάσουν στις σχολικές τους μονάδες.



Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, δήλωσε ότι η εικαστική παρέμβαση «Χρωματίζουμε διαβάσεις» που έγινε σε διαβάσεις πεζών σε τέσσερις σχολικές μονάδες είναι μια καλή ευκαιρία, με πρωταγωνιστές πάντα τα παιδιά, «να γίνει σε όλες τις διαβάσεις του βρίσκονται πέριξ των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολικών μονάδων της πόλης».



Ο κ. Δασταμάνης πρόσθεσε ότι ορισμένες δράσεις που έγιναν πιλοτικά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, όπως οι πεζοδρομήσεις κεντρικών δρόμων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, εξαιτίας της αποδοχής τους από τους δημότες, θα αποκτήσουν στο μέλλον πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Φωτογραφίες: Facebook/Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Γρεβενών