Skip to main content

Θεσσαλονίκη: ΓΣΕΕ και ΕΚΘ τίμησαν την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Τα κυρίαρχα μηνύματα της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ είναι Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ειρήνη, Ισότητα - Παρών και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς τιμούν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις στη συγκέντρωση που πραγματοποείται στο Εργατικό Κέντρο.

Τα κυρίαρχα μηνύματα της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ είναι Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ειρήνη, Ισότητα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, δήλωσε ότι 136 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, τα αιτήματα του ξεσηκωμού, όπως καλύτερο επίπεδο διαβίωσης και εργασίας παραμένουν επίκαιρα. Όπως είπε, πρέπει να τιμούμε τους νεκρούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισήμανε ότι η σημερινή επέτειος πραγματοποιείται μετά από δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημείωσε δε ότι η χώρα βιώνει μια ακόμη κρίση, αυτή τη φορά ενεργειακή, με τις τιμές να αυξάνονται προσθέτοντας νέα βάση στα νοικοκυριά. Τόνισε πως κάτω από αυτές τις συνθήκες η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και τους πολίτες και θα προσπαθήσει να φέρει σε πέρας όλα αυτά που πρέπει να γίνουν.