Skip to main content

Η ομολογία της Λαγκάρντ και η εξέγερση του Ίλιντεν

Η μεγάλη υποκρισία με την ομολογία της αστοχίας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, η συμφωνία Frontex - Αλβανίας και η άγνοια για την εξέγερση του Ίλιντεν

Μας είχαν για πειραματόζωα. Αποφάσισε η Λαγκάρντ να ομολογήσει τις αστοχίες και παραλείψεις, που έβαλαν φρένο στην ανάκαμψη της οικονομίας, και να προχωρήσει σε αλλαγές στα προγράμματα του ΔΝΤ, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον σοβαρά λάθη και σε άλλες χώρες.

Πρόκειται για μεγάλη υποκρισία, επειδή αυτά τα λάθη είχαν διαπιστωθεί και συνομολογηθεί, από νωρίς, αλλά συνέχισαν το ίδιο καταστροφικό πρόγραμμα. Γιατί το έκαναν; Το είπε η ίδια η Λαγκάρντ… Σώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτός ήταν ο στόχος τους, που πέτυχε σε βάρος μας.

Συμφωνία ανάπτυξης της Frontex στην Αλβανία υπογράφηκε στα Τίρανα, παρουσία του Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Η Frontex θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα, χερσαία και θαλάσσια, με στόχο τον έλεγχο και παρεμπόδιση της διακίνησης μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών μέσω Αλβανίας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την καταπολέμηση της διασυνοριακής εγκληματικότητας.

Στην ουσία δηλαδή, η Frontex θα εμποδίζει τους μετανάστες να φεύγουν από την Ελλάδα, και όσους συλλαμβάνει θα τους στέλνει πίσω. Περιμένω να δω, πόσους Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, και πόσους λαθροϋλοτόμους ή κλέφτες βοτάνων θα συλλάβει.

Αφιερωμένο στον Κώστα Δουζίνα, καθηγητή Νομικής και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος αγνοούσε τι ήταν το Ίλιντεν, και φρόντισε εκ των υστέρων να το μάθει από πηγές κομιτατζήδων: Ο π. πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Περβάνοφ, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Ίλιντεν- Αναγέννηση, η εξέγερση του 1903 από την οπτική των Ευρωπαίων διπλωματών», το οποίο προλογίζει, είπε:

«Η εξέγερση του Ίλιντεν είναι βουλγαρική και πρέπει να γίνει σαφές αυτό σε όλους», προσθέτοντας ότι η Βουλγαρία θα πρέπει να ζητήσει μια νέα συμφωνία ή ένα παράρτημα στη Συνθήκη Φιλίας και Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας, στο οποίο να αναφέρεται η κοινή ιστορία με αναφορά στην εξέγερση του Ίλιντεν.

Θα ήταν ειλικρινής, αν πρόσθετε ότι ήταν μια βουλγαρική προβοκάτσια εις βάρος των ανύποπτων Ελλήνων της Πελαγονίας, τους οποίους κατέσφαξαν οι Οθωμανοί. Τέτοια εξέγερση ήταν κ. Δουζίνα…

Χάρη στις πολυάριθμες διεθνείς δωρεές, κυρίως από την Ευρώπη, το Κοσσυφοπέδιο έχει ανοίξει πολλές κλινικές με σύγχρονο εξοπλισμό, όπου μεταξύ άλλων, γίνονται παράνομες μεταμοσχεύσεις και εμπορία οργάνων, γράφει σερβική εφημερίδα.

Πριν από δύο ημέρες, η Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου επενέβη σε ιδιωτική κλινική στην Πρίστινα και συνέλαβε τέσσερις υπόπτους για παράνομη μεταμόσχευση οργάνων και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η πιο προσοδοφόρα μπίζνα στο Κοσσυφοπέδιο είναι το άνοιγμα ιδιωτικών κλινικών, που ως επί το πλείστον εργάζονται ανειδίκευτα άτομα.

Για το εμπόριο οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων, καμιά διεθνής έρευνα δεν τιμώρησε τους Κοσοβάρους. Απεναντίας, ο Ομπάμα και η παρέα του, τους αρχηγούς του UCK, τους προώθησαν στην κυβέρνηση.