Skip to main content

H ΚΝΕ καταγγέλλει την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο ΑΠΘ

«Η κυβέρνηση επενδύει στην καταστολή και στην τρομοκρατία για να σπείρει την υποταγή», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

Απαράδεκτη και καταδικαστέα χαρακτηρίζει η ΚΝΕ την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ σήμερα το πρωί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της πρυτανείας του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

«Ούτε να το σκέφτονται πως οι φοιτητές θα αφήσουν τις σχολές  να μετατραπούν σε στρατόπεδα. Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα πανεπιστήμια ! Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και στις ανάγκες τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε την νέα περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων και την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους.

Η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων και η παρουσία τους σε κάθε είσοδο του ΑΠΘ είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα.

Ούτε να το σκέφτονται πως οι φοιτητές θα αφήσουν τις σχολές  να μετατραπούν σε στρατόπεδα.

Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα πανεπιστήμια ! Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και στις ανάγκες τους.

Οι φοιτητές έχουν δίκαια αιτήματα, παλεύουν για μόρφωση και υγεία, για ανοίξουν τώρα οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας , για να να μείνει στα χαρτιά ο νέος νόμος - έκτρωμα  Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη .

Η κυβέρνηση επενδύει στην καταστολή και στην τρομοκρατία για να σπείρει την υποταγή απέναντι στην πολιτική τους που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των φοιτητών.
 
Ήδη όμως μέσα από τις κινητοποιήσεις τους έχουν κάνει ξεκάθαρο:

η καταστολή όχι μόνο δεν τους  τρομάζει , ίσα ίσα που  δυναμώνει τον αγώνα μας .

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις του ΑΠΘ.