Σάββατο 4 Απριλίου 2020
x

ΤΡΑΜΠ: ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ Η ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ

Το φάρμακο είναι εγκεκριμένο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και χρησιμοποιείται για την αρθρίτιδα και την ελονοσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη τύπου ότι η χλωροκίνη, φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται κατά της ελονοσίας και της αρθρίτιδας, εγκρίθηκε από την Yπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τών ΗΠΑ ως δοκιμαστικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού.

Το φάρμακο είναι εγκεκριμένο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και χρησιμοποιείται για την αρθρίτιδα και την ελονοσία, ενώ υπό διερεύνηση βρίσκονται και άλλες μέθοδοι θεραπείας.

«Είναι καλύτερα να προχωρήσουμε σε φάρμακα που έχουν ήδη δοκιμαστεί και όχι καινούρια που δεν ξέρουμε τις παρενέργειές τους», είπε ο ίδιος, εκτιμώντας πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμο σε έναν χρόνο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Τραμπ ανέφερε ακόμα ότι το remdesivir της Gilead δείχνει καλά αποτελέσματα και είναι κοντά στο να εγκριθεί για τη θεραπεία του κορωνοϊού.

Αυτά τα δύο φάρμακα «έχουν ουσιαστικά εγκριθεί» για χρήση και αυτό μπορεί να «αλλάξει το παιχνίδι», πρόσθεσε.

O ίδιος τόνισε ότι κάλεσε την FDA να μειώσει τη γραφειοκρατία και να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εύρεση θεραπείας για τον κορωνοϊό.

«Είναι ο μεγάλος μας πόλεμος, ένας ιατρικός πόλεμος. Πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, είναι πολύ σημαντικό» υπογράμμισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ