Skip to main content

Οι 17άρηδες του ΣΥΡΙΖΑ, οι αλοιφές του Βελόπουλου και ο Θεοδωράκης

Οι νέοι, ηλικία 17-24 ετών, απέστρεψαν το πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, η σμίκρυνση της διαφοράς μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και η πικρία Λεβέντη.

Μετρήσατε πόσο χρόνο διαθέσαμε κι εμείς και τα ΜΜΕ για συζήτηση περί Ευρωεκλογών; Ελάχιστο, έως καθόλου. Και όμως… ψηφίσαμε για την Ευρώπη! Αμφιβάλλω, αν η πλειονότητα των ψηφοφόρων, γνωρίζει το απλό: πόσους ευρωβουλευτές στέλνουμε στις Βρυξέλλες.

Στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Αθήνα επιτράπηκε η είσοδος φωτορεπόρτερ μόνο βάσει λίστας, και μόνο επτά επαγγελματίες από συγκεκριμένα φιλικά πρακτορεία του κόμματος, βρέθηκαν κοντά στην εξέδρα. Άλλο ένα δείγμα αντιδημοκρατικότητας.

Σημαντικότερο γεγονός από τη νίκη της Ν.Δ. στις χθεσινές εκλογές, είναι ότι και οι νέοι, ηλικία 17-24 ετών, απέστρεψαν το πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δηλαδή στους οποίους απέβλεπε η Αριστερά, και επέτρεψε και στους 17άρηδες να ψηφίσουν, δεν της έκαναν το χατίρι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ζήτησε από τους πολίτες να μιμηθούν τα… σπερματοζωάρια. Όπως κινούνται ατομικά χωρίς να δουν τι κάνουν τα άλλα, έτσι και ο κάθε ψηφοφόρος να… επιτεθεί στην κάλπη, και να ψηφίσει φυσικά το Ποτάμι. Τα σπερματοζωάρια φαίνεται ότι σήμερα αδιαφόρησαν για την ψήφο, ασχολούμενα με άλλα, και πρέπει ο Στ. Θεοδωράκης να περιμένει 17 χρόνια για να μετασχηματιστούν σε ενήλικες και να ψηφίσουν.

Στην πόλη της Ξάνθης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε νωρίς εχθές το πρωί αστυνομική παρέμβαση στον οικισμό Δροσερό, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά. Οι αστυνομικές Αρχές, μετά από καταγγελίες, πραγματοποίησαν ελέγχους στον οικισμό προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, καθώς τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και πλαστοπροσωπίες.

Αυτή η κατάσταση είναι μόνιμη με τους Ρομά της Ξάνθης. Στις προηγούμενες εκλογές δημοσιεύθηκαν και φωτογραφίες της συναλλαγής, σε στενά δρομάκια. Το γνωρίζει η Πολιτεία, αλλά δεν ενεργεί, μήπως και στενοχωρήσει τον Πρόξενο.

Στην Κύπρο, υπάρχει σμίκρυνση της διαφοράς μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που οφείλεται τόσο στη φθορά της κυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία χρεώνεται στο κυβερνόν κόμμα ΔΗΣΥ, αλλά και στην αύξηση των Τουρκοκυπρίων που ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές, για να στηρίξουν τον Τουρκοκύπριο καθηγητή Νιαζί Κιζίλγκιουρεκ, ο οποίος συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ.

Ο Λεβέντης εκδήλωσε την πικρία του για την αποτυχία του, σχολιάζοντας τον Βελόπουλο: «Δεν μπορεί να ψήφισαν Βελόπουλο που μοίραζε... αλοιφές», είπε.

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν στο Δήλεσι Βοιωτίας τα εγκαίνια για του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της Αρχιεπισκοπής. Μεταξύ των ευεργετών, που χρηματοδότησαν και συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί το όραμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι και ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήταν παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας «Άγιος Πορφύριος», τα οποία έγιναν παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου.

Οικογενειακή η δικτατορία στην Τουρκία. Η Εμινέ Ερντογάν δέχθηκε επιτροπή αποτελούμενη από Αμερικανούς επιχειρηματίες. Και έγραψε Τούρκος πολίτης στο facebook: «Η απόφοιτος δημοτικού κυρία Εμινέ μίλησε με τα όποια αγγλικά της. Με ποιον τίτλο όμως τους δέχθηκε; Μήπως τους δέχθηκε ως αντιπρόεδρος ή μήπως σαν αναπληρωτής πρόεδρος και δεν το μάθαμε»;