Skip to main content

Οι 24 Θεσσαλονικείς της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Μεγάλη η ανανέωση του οργάνου, καθώς στους πρώτους σε ψήφους περιλαμβάνονται σχεδόν στο σύνολό τους πρόσωπα κάτω των 35 ετών. Όλα τα ονόματα.

Σημαντική παρουσία θα έχουν οι Θεσσαλονικείς στη νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, που εξελέγη κατά τις χθεσινές αρχαιρεσίες στο πλαίσιο του 14ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

Συνολικά εξελέγησαν 24 υποψήφιοι εκ των συνέδρων της Θεσσαλονίκης, με υψηλότερη θέση που καταγράφηκε να είναι του Γιώργου Ασημακόπουλου, ο οποίος κατετάγη έκτος με 383 ψήφους. Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν και επίδοση του Γιάννη Παπαγεωργίου, ο οποίος κατετάγη συνολικά 10ος και δεύτερος από τους Θεσσαλονικείς με 355 ψήφους, όπως και της Φανής Αρβανιτίδου που ακολούθησε στην 11η θέση με 354 ψήφους.

Στα χαρακτηριστικά της νέας Πολιτικής Επιτροπής το γεγονός ότι εξελέγησαν στις πρώτες θέσεις νέοι και κυρίως ΟΝΝΕΔίτες, καθώς στην πρώτη δεκάδα ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι 35 ετών. Εκτός από το «κλαμπ των ΟΝΝΕΔιτών» όμως επιβεβαιώθηκε και η ισχυρή παρουσία των γυναικών, καθώς η ποσόστωση χρειάστηκε για μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού γυναίκες.

Συγκεκριμένα και με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του συνεδρίου, στήθηκαν 31 κάλπες, ψήφισαν 1.696 σύνεδροι, που είχαν το δικαίωμα, βρέθηκαν 12 λευκά και 10 άκυρα και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 1.674.

Από τη Θεσσαλονίκη εξελέγησαν:

-Γιώργος Ασημακόπουλος

-Γιάννης Παπαγεωργίου

-Φανή Αρβανιτίδου

-Νάντια Καρακώστα

-Γιώργος Γκαζέπης

-Κώστας Φωτίου

-Μαρία Σαρηγιαννίδου

-Στέλιος Τσομαρίδης

-Χριστίνα Γεωργάκη

-Δανιήλ Παραμυθιώτης

-Μένια Μανουσαρίδου

-Ζήσης Ιωακείμοβιτς

-Όλια Βασιλάκη

-Χαράλαμπος Σαρδέλης

-Κατερίνα Σταμούλη

-Διονύσης Μανωλόπουλος

-Αλκμήνη Παπανικολάου

-Αντώνης Ζαβέρκος

-Κυριάκος Χαμουζάς

-Βίκυ Κανέλλου

-Στέφανος Παπαγεωργίου

-Αλέξανδρος Μανδρίνος

-Νίκος Παπαδόπουλος

-Γιώργος Τσακούμης

Επίσης, χαρακτηριστικά ονόματα από την Κεντρική Μακεδονία που εξελέγησαν μέλη της νέας ΠΕ της ΝΔ είναι ο Αθανάσιος Γίδαρης (Πέλλα) και ο Ανδρέας Τρεντζίδης (Κιλκίς).

Από τους Θεσσαλονικείς υποψήφιους έμειναν εκτός οι Χρήστος Βαϊτσίδης, Γιάννης Καλαϊτζίδης, Λία Καραμπατάκη, Μαρία Καρατενίζη, Γιώργος Βλαχογιάννης, Κλεόβουλος Θεοτόκης και Λευτέρης Μωυσιάδης (Πιερία).