Skip to main content

Η AFC μετακίνησε αγώνες από το Ιράν λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια

Η ασιατική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου μετακίνησε δύο προκριματικούς αγώνες, κάνοντας λόγο στην ανακοίνωσή της για ανησυχίες για την ασφάλεια στο Ιράν.

Η ασιατική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου (AFC) ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο προκριματικοί αγώνες για το Champions League... μετακινήθηκαν από το Ιράν σε ουδέτερες έδρες λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια στη χώρα.

Τα παιχνίδια του AFC Champions League που είναι προγραμματισμένα να φιλοξενηθούν από τις ιρανικές ομάδες Σαχρ Κόντρο (εναντίον της Ρίφα του Μπαχρέιν) και Έστεγκλαλ (εναντίον της Κουβέιτ SC) αναβλήθηκαν και θα μετακινηθούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά από την απόφαση αρκετών κυβερνήσεων που εκδίδουν προειδοποιήσεις ταξιδιού για το Ιράν.

«Για να διευκολυνθεί η μετάβαση σε ουδέτερες έδρες, η οποία έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές της ομοσπονδίας, η AFC θα αναπροσαρμόσει τώρα την ημερομηνία των αγώνων στις 25 Ιανουαρίου 2020 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», ανέφερε η AFC σε δήλωση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα οι σύλλογοι του Ιραν απείλησαν με αποχώρηση από το ασιατικό Champions League, δηλώνοντας ότι το Ιράν είναι «ασφαλές», ενώ τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και οι φίλαθλοι υποστήριξαν ότι η πολιτική και όχι η ασφάλεια βρίσκονται πίσω από την απόφαση της AFC.