Skip to main content

Η φάρσα στον Ζάεφ και η αυτοκεφαλία της «Μακεδονικής» εκκλησίας

Η χλιαρή αντίδραση το ΝΑΤΟ για τους ρωσικούς πυραύλους S-400 στην Τουρκία και το ερείπιο που άφησαν οι καταληψίες στο City Plaza.

Θέλω να θυμίσω στους επιτελείς της Ν.Δ. την τακτική του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για διάλυση της Ένωσης Κέντρου και την απορρόφησή της από τη Ν.Δ. και ταυτόχρονα την βελτίωση της εικόνας του Ανδρέα Παπανδρέου [αφού αυτό ήθελε η Δύση].

Στις συζητήσεις στη Βουλή σπάνια απευθυνόταν στον Γεώργιο Μαύρο, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άνοιγε διάλογο κυρίως με τον Ανδρέα, του τρίτου κόμματος. Τον πρώτο τον υποβάθμιζε, το δεύτερο τον αναβάθμιζε. Καλό θα ήταν, να το υιοθετήσει και ο Μητσοτάκης. Να αφήσει τον Τσίπρα να κτυπιέται με τις λαϊκίστικες κορώνες του και να συνομιλεί με το ΚΙΝΑΛ [ιδίως αν αποκτήσει κατάλληλο πρόεδρο].

Με μια πολύ χλιαρή αντίδραση το ΝΑΤΟ για τους ρωσικούς πυραύλους S-400 εκφράζει την ανησυχία του για την εγκατάσταση τους στην Τουρκία, παρά του ότι υπάρχει ρητή διάταξη ότι χώρες-μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας απαγορεύεται ρητά να αγοράζουν ρωσικά οπλικά συστήματα. Αυτό ήταν όλο; Έκφραση ανησυχίας;

Παραλειπόμενα από την φάρσα Ρώσων στον Ζάεφ, όπως αποκαλύπτει το Sputnik, και έχει σχέση με τον Τσίπρα: Ανέφερε ο Ζάεφ ότι υποστηρίχθηκε πολύ σθεναρά από Αμερικανούς πολιτικούς, ότι η "Μακεδονική" Εκκλησία θα λάβει αυτοκεφαλία και ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας τον βοηθούσε ευθέως με αυτό. Ανέφερε επανειλημμένα ότι ο Τσίπρας διαπραγματευόταν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πόσα άλλα θα μάθουμε ακόμη για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, με τους πρωτεργάτες της ελληνικής πλευράς να μη νιώθουν καμιά ενοχή για το ξεπούλημα.

Για όσους ακόμη δεν κατάλαβαν ποιο είναι το πολιτικό ήθος της Αριστεράς. Ο Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα ιδρύσει τέταρτη Νομική στην Αχαΐα, επειδή εκεί έχασε τις εκλογές. Δεν χρειάζεται σχολιασμό. Κάθε σοβαρός άνθρωπος κουνάει θλιβερά το κεφάλι για την κατάντια της πολιτικής.

«Ποτέ δεν είχε πέσει το Πρακτορείο τόσο χαμηλά σε κομματικό έλεγχο των ειδήσεων, σε απόκρυψη, κατασκευή ή αλλοίωσή τους κατά πώς βόλευε το τότε κυβερνητικό αφήγημα», γράφει ο επί χρόνια ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης, σε άρθρο του με τίτλο "Υπαγόρευαν τις ειδήσεις τηλεφωνικά σε ΑΠΕ και ΕΡΤ", καταγγέλλει ότι τα τελευταία 4,5 χρόνια οι δημοσιογράφοι σε ΑΠΕ και ΕΡΤ «υπέστησαν την πιο φασιστική ποδηγέτηση από τον Νίκο Παππά, alter ego του τέως πρωθυπουργού».

Οι καταληψίες του ξενοδοχείου City Plaza το άφησαν ερείπιο. Η ιδιοκτήτρια καταγγέλλει την ύπαρξη πανίσχυρης γερμανικής ΜΚΟ που τους καθοδηγούσε, και την πλήρη αδιαφορία του ΣΥΡΖΑ στις τρεις εισαγγελικές παραγγελίες να εκδιωχθούν οι παράνομοι.

Δύο προτάσεις: Οι "Αλληλέγγυοι" ως ανθρωποδικαιωματάδες οφείλουν να αποζημιώσουν για τις ζημιές, για να αποδείξουν ότι είναι πραγματικοί αλληλέγγυοι, και όχι ό,τι αρπάξουμε. Και δεύτερον, μηνύσεις κατά των οργάνων προσωπικά, που δεν υλοποίησαν τις εισαγγελικές παραγγελίες.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, αποκάλεσε τον πρόεδρο των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι, "Βορειομακεδόνα". Ο Ζάεφ, δήλωσε ότι ο Μπορίσοφ έκανε λάθος, γιατί η δήλωση του περί "Βορειομακεδόνα", είναι αντίθετη με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία εγγυάται τη μακεδονική ταυτότητα.

Το εγχειρίδιο του ΥΠΕΞ των Σκοπίων αναφέρει ότι βάσει της Συμφωνίας, ο χαρακτηρισμός "Μακεδόνας" είναι για τον πολίτη της "Βόρειας Μακεδονίας" και όχι "Βορειομακεδόνας". Επίσης δεν αποκαλείται "βορειομακεδονική" η γλώσσα, το έθνος, ο πολιτισμός, αλλά ως "μακεδονική" γλώσσα, "μακεδονικό" έθνος και "μακεδονικός" πολιτισμός.