Skip to main content

Η αμυντική συνεργασία Αθήνας-Σκοπίων και η εγκατάλειψη της Θράκης

Η επιρροή της Τουρκίας στα Σκόπια, η απουσία Ιβάνοφ από την έπαρση της σημαίας του ΝΑΤΟ και η οργή Καμμένου για τις προσχωρήσεις βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και η Ραντμίλα Σεκερίνσκα των Σκοπίων, θα συναντηθούν σήμερα. Είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί  η διεξαγωγή μια κοινής άσκησης των ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Αθήνα πρέπει να κινηθεί γρήγορα προς την κατεύθυνση αυτή για να μην αφήσει χρόνο στην Τουρκία.

«Στην Αθήνα κανείς δεν θέλει να αυξηθεί η τουρκική επιρροή στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας μετά την είσοδο της "Βόρειας Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Άμυνας και η ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων είναι ο μόνος τρόπος για την ελληνική πλευρά», υπογραμμίζει η εφημερίδα "Καθημερινή".

Αυτοί στα Σκόπια, είναι χειρότεροι από τους δικούς μας πολιτικούς, όσον αφορά τον σεβασμό στους θεσμούς. Έγινε πανηγυρικά η έπαρση της σημαίας του ΝΑΤΟ, αλλά απών από την τελετή ήταν ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Το γραφείο του προέδρου απάντησε σε σκοπιανά μέσα ενημέρωσης ότι ο πρόεδρος«δεν εκλήθη και αυτός είναι ο λόγος που δεν παρέστη» στην εκδήλωση.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι υποστήριξε ότι η πρόσκληση εστάλη έγκαιρα. Όμως, στις θέσεις των επισήμων δεν υπήρχε κενή θέση για τον Πρόεδρο, ούτε τον μνημόνευσε ο Ζάεφ, ενώ το έπραξε για όλους τους προηγουμένους προέδρους. Έχουν, μια ωραία ατμόσφαιρα, εκεί.

Οργή κατά Πολάκη για την "προοδευτική" δήλωσή του ότι «δεν είναι καταστροφή» οι 39 νεκροί από γρίπη: "Ανευθυνότητα και αναισχυντία", "Μόνο ντροπή για τις δηλώσεις ενός υπ. Υγείας που είναι και γιατρός", "Μάλλον έμαθε πως οι νεκροί δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ», είναι μερικά από τα σχόλια.

Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο καταδίκασε τον Πολάκη, επειδή διαπόμπευε στη Βουλή αλλά και σε δημόσιες αναρτήσεις του στο Facebook τον Βασίλη Μπεσκένη -ήδη θανόντα-, λέγοντας ψέματα, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο γι' αυτά που έλεγε!

Δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδραση του Καμμένου στις προσχωρήσεις των βουλευτών του στον ΣΥΡΙΖΑ. Μιμούνται το παράδειγμα του αρχηγού τους. Τι έκανε ο Καμμένος επί τέσσερα χρόνια; Στήριζε με την ψήφο του κάθε τι που έφερε την οπισθοδρόμηση στην Ελλάδα. Και φυσικά είναι συνυπαίτιος για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι βουλευτές του συνεχίζουν απλώς την μαρξιστοκαπιλιτιστική πολιτική των Τσίπρα-Καμμένου. Γιατί διαμαρτύρεται;

Στην περιοχή του παζαριού στην Κομοτηνή κτίζεται ένα τετραώροφο κτίριο το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως Εστία μουσουλμάνων μαθητών. Μάλιστα ο προϋπολογισμός ανέγερσης υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ. Χρειάζεται να ρωτήσουμε ποιος βάζει τα χρήματα; Χρειάζεται να ρωτήσουμε γιατί η κυβέρνηση εγκαταλείπει την Θράκη στο τουρκικό Προξενείο;

Ο "Αντιφωνητής" της Κομοτηνής, προσθέτει και αυτό: Ο δήμος Αρριανών το τελευταίο διάστημα, πρόσθεσε στις τουρκόψυχες εκδηλώσεις που διοργανώνει και προβολές παιδικού σινεμά (μεταγλωττισμένου φυσικά στα τουρκικά) που προβάλλεται σε αίθουσα του δήμου.

Χοντροκομμένη προπαγάνδα της κυβέρνησης. Θριαμβευτικά προβάλλουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ το γεγονός ότι ο Ζάεφ αποκάλεσε την χώρα του "Βόρεια Μακεδονία". Ότι την ίδια στιγμή λέγει 40 φορές ότι είναι "Μακεδόνας" και άλλες τόσες ότι μιλάει την "μακεδονική", αυτό δεν το πρόσεξαν.