Skip to main content

Αμμουλιανή: Το μαργαριτάρι της Χαλκιδικής το πρώτο Covid-free νησί της Β.Ελλάδας

Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού του δήμου Αριστοτέλη καλούνται να δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 4 Απριλίου

Στον εθνικό σχεδιασμό για οριζόντιο εμβολιασμό κατά της Covid-19 εντάχθηκε το νησί της Αμμουλιανής του δήμου Αριστοτέλη, ένας επίγειος παράδεισος στη Χαλκιδική με τιρκουάζ νερά.

Οι περίπου 500 μόνιμοι κάτοικοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν έναντι της νόσου, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να το δηλώσουν μέχρι την Κυριακή 4 Απριλίου, προκειμένου να κάνουν την πρώτη δόση έως τις 16 του μηνός.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, το αίτημα κατατέθηκε από τον δήμο και τους τοπικούς φορείς της Αμμουλιανής και το υπουργείο Υγείας και η αρμόδια υγειονομική περιφέρεια ενέταξαν την περιοχή στον εθνικό σχεδιασμό για οριζόντιο εμβολιασμό όσων διαμένουν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό κάτω των χιλίων κατοίκων.

«Μέχρι τη Δευτέρα θα στείλουμε ονομαστικά τη λίστα των κατοίκων στην υγειονομική περιφέρεια, για να οργανωθεί ο εμβολιασμός στο αγροτικό ιατρείο του νησιού», σημείωσε ο δήμαρχος.

Η δήλωση των κατοίκων θα γίνεται ενώπιον του προέδρου της κοινότητας ή στο μοναδικό φαρμακείο του νησιού. Κατά τη δήλωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να γνωστοποιούν τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου για επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Βαλιάνος τόνισε πως ο οριζόντιος εμβολιασμός είναι ένα ακόμα βήμα για τη θωράκιση της περιοχής έναντι του κορωνοϊού κι ένα σημαντικό πλεονέκτημα του νησιού ενόψει του ανοίγματος της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν.