Skip to main content

Η ανακοίνωση ΛΣ για τη διάσωση κολυμβητών από στέλεχος στην Επανομή

Στέλεχος του Λιμενικού κολύμπησε προς ιδιωτικό σκάφος, επιβιβάστηκε σε αυτό και προσέγγισε τους δύο κολυμβητές που κινδύνευαν, τους οποίους και έσωσε

Ανακοίνωση για την περιπέτεια που βίωσαν χθες δύο κολυμβητές στην Επανομή Θεσσαλονίκης και τη διάσωσή τους από έναν αρχικελευστή εξέδωσε σήμερα το Λιμενικό Σώμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας ότι στη θαλάσσια περιοχή ''Ἀκρα Επανομής'', δύο κολυμβητές βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, καθώς δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σκάφος αναψυχής με το οποίο είχαν μεταβεί στην περιοχή, λόγω έντονων υποθαλάσσιων ρευμάτων.

Επί του σκάφους επέβαινε μία επιβάτιδα, η οποία ζήτησε παροχή βοήθειας. Ἀμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και σκάφος της εθελοντικής ομάδας ''ΟΦΚΑΘ''.

Στέλεχος του Λιμενικού Τμήματος Επανομής, κολύμπησε προς το ιδιωτικό σκάφος, επιβιβάστηκε σε αυτό και προσέγγισε τους δύο κολυμβητές, τους οποίους και διέσωσε. Οι δύο άνδρες είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης».