Skip to main content

Η αντιπρόταση της Greenpeace στον Μητσοτάκη για την ηλεκτροκίνηση

Τα προτεινόμενα κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ωφελήσουν κυρίως νοικοκυριά που δεν έχουν ανάγκη στήριξης, τονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση

Με μία αντιπρόταση «υποδέχθηκε» η Greenpeace τα μέτρα προώθησης της ηλεκτροκίνησης που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτά κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Τα μέτρα προώθησης της ηλεκτροκίνησης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, με τις σημερινές συνθήκες, τα προτεινόμενα κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ωφελήσουν κυρίως νοικοκυριά που δεν έχουν ανάγκη στήριξης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλίματος της Greenpeace, Τάκης Γρηγορίου.

«Αντί αυτού», αντιπροτείνει ο κ. Γρηγορίου, «η κυβέρνηση πρέπει να θέσει ημερομηνία τερματισμού της πώλησης όλων των αυτοκινήτων με μηχανή καύσης ώς το 2030, στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα στην αγορά, ώστε νοικοκυριά υψηλού εισοδήματος να κινηθούν ανεξάρτητα και από μόνα τους στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων».

«Αυτό», σύμφωνα με τον ίδιο, «θα επιτρέψει την αποδοτικότερη και κοινωνικά δικαιότερη αξιοποίηση των πόρων για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκλειστικά από νοικοκυριά μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος. Σε κάθε περίπτωση, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης πρέπει να συνοδεύεται με πολιτικές μείωσης της χρήσης του αυτοκινήτου».