Skip to main content

Η απάντηση Ελλήνων οπαδών της Γιούβε σε Μπουτάρη για ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Σελίδα της «Μεγάλης Κυρίας» εξηγεί το πώς στήθηκε το γνωστό σκάνδαλο «Calciopolis» προκειμένου να πλήξει τον κορυφαίο ιταλικό σύλλογο.

Θέση για τη χθεσινή τποθέτηση του Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με τον υποβιβασμό της Γιουβέντους προσπαθώντας να τον παραλληλίσει με το καυτό ζήτημα των τελευταίων ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο (υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης) πήραν Έλληνες υποστηρικτές της «Μεγάλης Κυρίας».

Συγκεκριμένα η γνωστή σελίδα στο Facebook, «Vecchia Signora 1897» καυτηριάζει την επίμαχη δήλωση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης «και η Γιουβέντους υποβιβάστηκε αλλά δεν άλλαξε ο νόμος» υπογραμμίζοντας πως παραποιεί την αλήθεια ενώ εξηγεί το πώς στήθηκε το γνωστό σκάνδαλο «Calciopolis» με στόχο να πλήξει τον κορυφαίο ιταλικό σύλλογο.

Αναλυτικά παρακάτω το μήνυμα των Ελλήνων «μπιανκονέρι»:

«EMAΘΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ CALCIOPOLIS;

Μέσα στον όλο αναβρασμό που επικρατεί αυτές τις μέρες στο άμοιρο ελληνικό "ποδόσφαιρο", είχαμε χθες μια αναφορά από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στη Γιουβέντους.

«ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΝΟΜΟΣ!»

Και όμως, άλλαξε ο νόμος κ. Μπουτάρη! Απλά εσύ δεν το ξέρεις! Μην παραποιείς την αλήθεια! Σε ακούει κόσμος!

Γνωρίζουμε όλοι ότι σε αυτόν τον κόσμο καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Γνωρίζουμε επίσης, ότι ο πολύς κόσμος δε διαθέτει ούτε το χρόνο, ούτε την κριτική ικανότητα, ούτε και τη διάθεση να ασχοληθεί περαιτέρω και να διαπιστώσει αν όντως αυτά που διαβάζει ανά καιρούς στέκουν και τι κρύβεται από πίσω. Δυστυχώς, ο σκανδαλώδης τρόπος με τον οποίο στήθηκε το σκάνδαλο calciopolis το καλοκαίρι του 2006, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός στο ευρύ κοινό. Ο μέσος καφενειακός φίλαθλος ακόμα σκέφτεται «Έλα μωρέ,η Γιούβεντους με τη διαιτησία έπαιρνε τα πρωταθλήματα, καλά έκαναν και την έριξαν».

Ακόμα και το γεγονός ότι τιμωρήθηκαν επίσης oι Λάτσιο, Μίλαν, Φιορεντίνα και Ρετζίνα έχουν ξεχάσει. Έτσι, ο κάθε Μπουτάρης αναφέρεται στη Γιούβε ως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ομάδας που τιμωρήθηκε για τις αμαρτίες της και η ιστορία διαιωνίζεται κάπως έτσι, γιατί βολεύει όλους τους υπόλοιπους.

Θα προσπαθήσω, όσο συντομότερα και απλά γίνεται, να σας εξηγήσω, πόσο στοχευμένο ήταν το τότε κατηγορητήριο και πόσο ξεδιάντροπα οδηγήθηκε σε αγωνιστική και οικονομική καταστροφή μόνο η Γιουβέντους.

Συνοπτικά, η Γιουβέντους τιμωρήθηκε, καθώς τηλεφωνικές συνομιλίες του τεχνικού διευθυντή της, Λουτσιάνο Μότζι με αρχιδιαιτητές της περιόδου,αποδείκνυαν ότι τα αποτελέσματα κάποιων αγώνων της αλλοιωνόταν.

Γιατί όμως αδικήθηκε κατάφορα η Γιουβέντους;

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν μόλις 3000 από τις 171.000 συνομιλίες, που είχαν στα χέρια τους οι αρχές. Στήθηκε ένα δικαστήριο express, από τους δικηγόρους της Ϊντερ και τη Gazzeta dello Sport, που έπρεπε να τελειώσει σε δύο μήνες. Όπως και έγινε!

Ο τότε νέος πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, άλλαξε σε μια μέρα τον κανονισμό,καθώς μέχρι πρότινος το κατηγορητήριο που βάραινε τη Γιουβέντους δεν οδηγούσε σε υποβιβασμό ή αφαίρεση τίτλων.

Μετά το πέρας του δικαστηρίου βγήκαν στην επιφάνεια πάμπολλες συνομιλίες του τότε τεχνικού διευθυντή της Ίντερ, Τζιατσίντο Φακέτι με κεφάλια της ιταλικής διαιτησίας. Συνομιλίες εξαιρετικά επιβαρυντικές που δεν εξετάστηκαν ποτέ δικαστικώς την ώρα που έπρεπε. Συνομιλίες που επισύρουν ποινή υποβιβασμού.

Όταν βγήκαν στη δημοσιότητα και άρχισε να ελπίζει ο κόσμος της Γιουβέντους, το δικαιοδοτικό όργανο της ομοσπονδίας επικαλέστηκε τη γνωστή σε όλους μας παραγραφή, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το γεγονός ότι ο Φακέτι είχε πλέον αποβιώσει και ήταν politically incorrect να σπηλωθεί η μνήμη ενός νεκρού.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αρχιδιαιτητής Μπέργκαμο, παραδέχτηκε ότι ο Φακέτι ήταν ο πιο δραστήριος από όλα τα στελέχη της περιόδου, καθώς τον ενοχλούσε μέχρι και δύο φορές τη βδομάδα!

Συνομιλίες στις οποίες ζητούσε μυστικές συνατήσεις και ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών της αρεσκείας του. Καταπάτηση του άρθρου 6 του αθλητικού κώδικα. Ποινή; Υποβιβασμός!

Ο εισαγγελέας Στέφανο Παλάτσι, εξετάζοντας τον Ιούλιου του 2011 τις συνομιλίες δήλωσε τα εξής: «Η ΙΝΤΕΡ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑ

ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ».

Η Ίντερ, μια ομάδα που αποδεδειγμένα, είχε παραβατική δραστηριότητα,έμεινε αλώβητη ενώ βγήκε και κερδισμένη κατά ένα πρωτάθλημα, ακόμα και αν ο ίδιος ο εισαγγελέας που κίνησε τα νήματα στην υπόθεση υποστήριξε εν τέλει ότι δεν το δικαιούται.

Όταν τον Μάρτιο του 2014 έκλεισε και τυπικά η υπόθεση calciopolis, η Γιουβέντους δικαιώθηκε μόνο ηθικά και ο Μότζι αθωώθηκε στις 4 από τις 5 κατηγορίες του. Τα αδικήματα της Ίντερ και αρκετών άλλων ομάδων είχαν μείνει στα συρτάρια λόγω παραγραφής και ενώ όλοι γνώρίζαν την αλήθεια, νομικώς δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Καλοστημένη παγίδα, από διαπλεκόμενους παράγοντες, που είχαν στοχοποιήσει τη Γιουβέντους και κατάφεραν πρόσκαιρα να της φέρουν καίριο αγωνιστικό, οικονομικό και ηθικό πλήγμα.

Και λέω πρόσκαιρα, επειδή karma is a bitch, και όλοι γνωρίζουμε τον απόλυτα κυριαρχικό τρόπο με τον οποίο η ομάδα του Τορίνο αναγεννήθηκε από τις στάχτες σαν Φοίνικας, έχει στήσει τη δίκη της ηγεμονία στο σύγχρονο calcio, ενώ οι υπόλοιποι αδυνατούν να σηκώσουν κεφάλι και ακολουθήσουν τις επιταγές της εποχής».