Skip to main content

Η απάντηση της Λινού στην πρόταση Τσίπρα να γίνει υπουργός Υγείας

Η καθηγήτρια ανέφερε πως είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν την πρότασή του στη Βουλή.

«Με ρώτησαν αν θα με πείραζε να χρησιμοποιήσει το όνομά μου στη Βουλή και είπα όχι», ανέφερε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να οριστεί η ίδια υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής.

Μιλώντας στον ant1, η καθηγήτρια ανέφερε πως είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν την πρότασή του στη Βουλή καθώς δέχτηκε τηλεφώνημα από τους συνεργάτες του.

Ερωτηθείσα, εάν θα δεχόταν να γίνει υπουργός Υγείας, στην περίπτωση που η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γινόταν δεκτή, δεν το απέκλεισε, λέγοντας πως αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού, αλλά «αυτήν τη στιγμή καιγόμαστε με τον κορωνοϊό».

«Η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση δεν έχει νόημα. Τώρα έχουμε άλλα πράγματα, για τα οποία εγώ πραγματικά καίγομαι: τι θα γίνει με τον κορονοϊό, πώς θα εφαρμόσουμε τα καλύτερα δυνατά μέτρα και πως θα προστατευτούμε όλοι», ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «σημασία έχει να μπορώ να βοηθήσω, να εφαρμόσω αυτό που κάνω όλη μου τη ζωή - και τώρα εκεί είμαι χρήσιμη».

Προσέθεσε, δε, πως ο Βασίλης Κικίλιας πρέπει να έχει υπάρξει φοιτητής της, καθώς είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής της Αθήνας.

«Οι αριθμοί είναι μεγάλοι, αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου, είναι πολλά περισσότερα τα κρούσματα», υποστήριξε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό.

«Το lockdown δεν είναι το πραγματικό, αυτό που εννοούμε οι επιστήμονες. Πραγματικό lockdown είναι μένω σπίτι μου και εξυπηρετώ μόνο τις αναγκαίες καταστάσεις (φαρμακείο, σούπερ μάρκετ)», επεσήμανε και σημείωσε πως «δεν αρκεί να παίρνεις μέτρα, πρέπει να τα κάνεις εύκολα στην εφαρμογή τους, εκεί υστερούμε. Πρέπει να τονίσεις τα θέματα επικοινωνίας. Στη δημόσια υγεία πρέπει να πετύχεις αλλαγή συμπεριφοράς».

Σχετικά με το πιθανό κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, ανέφερε πως δεν ξέρει εάν είναι το επόμενο βήμα στη λίστα των μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση. «Θα ήθελα μια τυχαιοποιημένη μελέτη με δείγμα από τα παιδάκια όλης της χώρας, να δω αν νοσούν. Μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά έχουν αντισώματα σε κορωνοϊούς», εξήγησε.