Skip to main content

Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ στο Σκοπιανό και οι προληπτικές προσαγωγές

Το ανέκδοτο Αποστολάκη περί Διεθνούς Δικαίου και Τουρκίας, η ανοχή στους κουκουλοφόρους και η ανησυχία για τις τουριστικές κρατήσεις στη Χαλκιδική

Προσάγουν φιλόνομους πολίτες, άνευ αιτίας, για να τρομοκρατήσουν τους πατριώτες μη και ενοχληθεί ο Κουβέλης που πήγε να μιλήσει στα Γιαννιτσά. Αυτή είναι η αυταρχική, αντιδημοκρατική στάση, με το προσωπείο της δήθεν προοδευτικότητας. Αυτήν την… πρόοδο μας επιφυλάσσουν.

Οι κουκουλοφόροι, με την ανοχή της Αριστεράς, διαλύουν τα πάντα ανενόχλητοι. Η ανοχή, φαίνεται από το γεγονός ότι οι κουκουλοφόροι επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών που εκτελούν εντολές, και όχι εναντίον των πολιτικών προϊσταμένων που τις δίνουν.

Ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος επιχειρεί να παρουσιάσει την Πολωνία ως απειλή για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Stefan Batory Foundation, μια πολωνική ΜΚΟ που ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος και μια ομάδα ηγετών της πολωνικής αντιπολίτευσης τη δεκαετία του '80 δημοσίευσε έκθεση στην οποία καλεί τις Αρχές της Ε.Ε. να εντείνουν την πίεση προς το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη στην Πολωνία, τονίζοντας ότι η επιβίωση της Ένωσης εξαρτάται απ' αυτό.

Ο Τζορτζ Σόρος έχει φιλάνθρωπα αισθήματα και ενδιαφέρεται τώρα και για την διαφθορά στην Πολωνία. Τη διαφθορά όμως του Έντι Ράμα την επικροτεί. Πρόκειται για καλή διαφθορά.

Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από τους λάθους επικοινωνιακούς χειρισμούς του στο Σκοπιανό. Όσο προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις απίστευτες και μη αναμενόμενες ούτε από τους Σκοπιανούς παραχωρήσεις, τόσο εκνευρίζουν τον ελληνικό λαό -το 70%-, που ο πανικόβλητος αρχηγός της Αριστεράς, λέει πως βρίσκεται στην απομόνωση και το περιθώριο.

Είπε ο υπουργός Ευ. Αποστολάκης: «Ελπίζω ότι σύντομα να έχουμε απτά αποτελέσματα επί των αποφάσεων που πήραμε, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην οικοδόμηση μιας σχέσης βασισμένης στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

Πόσο σοβαρές είναι αυτές οι δηλώσεις, διαπιστώνεται από το γεγονός ότι ο υπουργός θα στηρίξει, λέει, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Διεθνές Δίκαιο. Το οποίο η Τουρκία χρησιμοποιεί για χαρτί τουαλέτας. Αν δεν έχει κάποια καθησυχαστική σοβαρή δήλωση να κάνει ο υπουργός, δεν είναι καλύτερα να σιωπά; [Να θυμίσω στον υπουργό μια Κρητική παροιμία: «Τον Τούρκο κάνε σύντεκνο, μα το ραβδί σου κράτα]. 

Τελικά ο Ερντογάν μιμείται τον Τσίπρα, ή ο Τσίπρας τον Ερντογάν; Διαπιστώνουν διεθνείς αναλυτές, ότι ο διχασμός της τουρκικής κοινωνίας χρησιμοποιείται από τον Ερντογάν ως εκλογικό όπλο. Στόχος του Τούρκου πρόεδρου είναι μέσα από την όξυνση να αποτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους να εκλέξουν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ανησυχία στην Χαλκιδική, έγραψε η Voria.gr. με την μεγάλη πτώση στις κρατήσεις Βρετανών-Γερμανών. Μπορεί να μας εξηγήσει η κ. Κουντουρά πού είναι η επιτυχημένη πολιτική της; Έρχονταν τουρίστες, που για τρία χρόνια δεν πήγαιναν στην Τουρκία και την Αίγυπτο. Τώρα που ο δρόμος για εκεί είναι ανοικτός για τους τουρίστες, πού είναι η επιτυχημένη πολιτική σας κ. υπουργέ;

Για την επίλυση της πολιτικής κρίσης που ξέσπασε στην Αλβανία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε αντιπροσωπεία 7 ευρωβουλευτών με σκοπό να επιλύσουν αυτήν την κρίση μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης. Ο δικηγόρος Αλτίν Γκοτζάι, σύμφωνα με την αλβανική «Τέλεγραφ» αναφέρθηκε στην αντιπροσωπεία αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προέβη σε ένα χαρακτηριστικό σχόλιο.

«Πέντε από τους επτά ευρωβουλευτές της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα επιλύσουν την πολιτική κρίση είναι άνθρωποι του Σόρος! Αυτό επιβεβαιώνεται από το πρωτότυπο έγγραφο του Ιδρύματος του Σόρος (Open Society European Policy Institute) που δημοσιεύθηκε από το Wikileaks και το DCLeaks.