Skip to main content

Η απόβαση τουρκικών τανκς στην Κύπρο και το βέτο της Γερμανίας

Η μη συμμετοχή των απόδημων Ελλήνων και το ναυάγιο του 2009, η ψαριά του Παύλου Πολάκη και η WWF, οι τουρκοπράκτορες στη Θράκη.

Κατάλαβες τώρα κύριε Τσίπρα; Τάισες με τόσο ψέμα τον λαό, εσύ και οι απίστευτοι σύντροφοί σου, που ξεπέρασες τα όρια. Κοίτα τώρα, να τα βρεις με τους συντρόφους σου. Σε περιμένουν στην γωνία.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, είπε χαρακτηριστικά πως «αν, θεός φυλάξει, βγει ο Μητσοτάκης, εγώ θα προσφύγω ικέτης στη γαλλική πρεσβεία».

Καλή σκέψη Κώστα μου αυτή, από τη στιγμή που λησμόνησες τα περί τελευταίου εκβάντος, και διέγραψες σημαντικά έργα από την προηγούμενη δράση σου. [Νομίζω πως αν εξηγήσεις στους Γάλλους την σχέση που έχουν τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος με την πολιτική σκηνή της Ελλάδας, θα καταλάβουν πολλά].

Άλλη μια εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή των Αποδήμων  Παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε τελικά στη Βουλή νομοσχέδιο που να ανοίγει το δρόμο για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος για τους εκλογείς εκτός Επικράτειας.

Υπήρξαν διαφωνίες που είχαν οδηγήσει και στο ναυάγιο του 2009, για το ίδιο θέμα. Τότε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε φέρει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή το οποίο όμως δεν κατάφερε να αποσπάσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική στήριξη, επειδή το ΠΑΣΟΚ έφερε αντιρρήσεις σε διαδικαστικά θέματα.

Έβγαλε ψαριά ο Παύλος Πολάκης και μας την έδειξε στο Facebook. Μεταξύ των ψαριών που έβγαλε και ένας μικρός ροφός. Ένα είδος υπό εξαφάνιση σύμφωνα με την WWF. Ο ροφός κάτω των 45 εκατοστών δεν πρέπει να ψαρεύεται και να καταναλώνεται, καθώς πρόκειται για ένα απειλούμενο είδος και πρέπει να προστατευθεί από την εξαφάνιση.

Ο μικρός ροφός του Πολάκη είναι λοιπόν ένα ψάρι που έπρεπε να επιστρέψει στη θάλασσα και όχι να μοστράρεται στις φωτογραφίες του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Αλλά, ο βαρύς Πολάκης δεν καταλαβαίνει από κανόνες. Είναι μόνος του μια ειδική κατηγορία.

Και βέβαια, στην Θράκη αλωνίζουν οι τουρκοπράκτορες: «Εμείς ως Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης πάντοτε το λέμε και συνεχίζουμε να το λέμε σε κάθε προεκλογική περίοδο: "Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο"».

Η Τουρκία μετέφερε μυστικά 42 γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard-2A4 στην Κυθρέα της κατεχόμενης Κύπρου, μόλις 10 χιλιόμετρα από την Λευκωσία. Τα τανκς και τα πυρομαχικά που έφερε η Τουρκία στα κατεχόμενα με δύο φορτηγά πλοία ανήκουν στην τουρκική Πρώτη Στρατιά και μεταφέρθηκαν από την Αδριανούπολη.

Η μεταφορά των Leopard έγινε παρά την απαγόρευση από τη γερμανική κυβέρνηση να μεταφερθεί πολεμικό υλικό που έχει πουλήσει στην Τουρκία στα κατεχόμενα της Κύπρου. Ρώτησε ο Α. Τσίπρας την προστάτιδά του Μέρκελ, αν το επέτρεψε αυτό;

Συνελήφθη Κούρδος μόλις μπήκε παράνομα στο έδαφος της Τουρκίας από τον Έβρο. Κατά την ανάκριση εντοπίσθηκε πως είναι μέλος του ΡΚΚ και μεταφέρθηκε πρώτα στην Στρατοχωροφυλακή και μετά στο δικαστήριο, όπου και προφυλακίστηκε.

Όταν μπαίνει παράνομα κανείς στην Τουρκία τον εντοπίζουν και τον συλλαμβάνουν.  Όταν όμως βγαίνουν από Τουρκία προς Ελλάδα παράνομα και καθημερινά δεκάδες λαθρομετανάστες, τι κάνουν;