Skip to main content

Η ατάκα Αναστασιάδη για το... δεκανίκι του στον Μητσοτάκη

Τι απάντησε ο Κύπριος πρόεδρος -που κρατούσε πατερίτσα- στον πρωθυπουργό όταν αυτός του ευχήθηκε περαστικά για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του

Με ένα ευφυολόγημα, αλλά με συγκεκριμένο συμβολισμό, από τον Νίκο Αναστασιάδη ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κύπριο πρόεδρο στη Λευκωσία.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε εκ νέου τον κ. Αναστασιάδη για τη θερμή υποδοχή και του ευχήθηκε καλή δύναμη και περαστικά για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του (είχε εγχειριστεί για κάταγμα στο πόδι).

«Πολύ σύντομα θα απαλλαγείτε και από το δεκανίκι αυτό», είπε ο κ. Μητσοτάκης για την πατερίτσα που κρατούσε ο κ. Αναστασιάδης, ενώ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε ότι η λέξη δεκανίκι είναι συμβολική και είπε «χωρίς την Ελλάδα, που είναι το δεκανίκι των αδυνάμων, το δεκανίκι του τραυματία, είναι εκεί να τον ενισχύει…».

Ανταπαντώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα απαλλαγείτε από το δεκανίκι αυτό. Ωστόσο, ως προς τον συμβολισμό, κ. Πρόεδρε, η Ελλάδα όσο είναι ισχυρή είναι ισχυρή και η Κύπρος και ο Ελληνισμός».