Skip to main content

Η ατζέντα του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη για την προεδρία της ΠΕΔΚΜ

Ενωτική και καθαρά αυτοδιοικητική είναι η υποψηφιότητα, τονίζει ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στη Voria.gr. Ποια είναι η ατζέντα του.

Με γεμάτη ατζέντα και συγκεκριμένες προτεραιότητες κατέρχεται στην εκλογική μάχη για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που θα διεκδικήσει την προεδρία της ΠΕΔΚΜ στις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Καϊτεζίδης κάνει λόγο για μια «ενωτική και καθαρά αυτοδιοικητική» πρόταση, με κεντρικό μήνυμά του ότι «κανένας Δήμος δεν πρέπει να αισθάνεται ότι παλεύει μόνος του», σχεδιάζοντας «η ΠΕΔΚΜ να είναι δίπλα σε κάθε Δήμο και να λειτουργεί σαν ομπρέλα προκειμένου να αντιμετωπίζονται από κοινού τα όποια ζητήματα της Αυτοδιοίκησης».

Η προσπάθεια του κ. Καϊτεζίδη για την προεδρία της ΠΕΔΚΜ έχει, όπως είναι αναμενόμενο, και το προσωπικό του στίγμα. Με 25 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση είναι προφανές ότι ο ίδιος έχει και τη γνώση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την προεδρία όλων των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Τα κύρια χαρακτηριστικά της προσπάθειας που κάνουμε είναι ενωτική και καθαρά αυτοδιοικητική. Δηλαδή, ερχόμαστε να ενώσουμε κι όχι να διαιρέσουμε από τη μια κι από την άλλη είμαστε μια κίνηση μακριά από κόμματα και άλλους χρωματισμούς, μακριά από ιδεοληψίες, που θέλει να είναι δίπλα σε κάθε Δήμο, ώστε να μην παλεύει μόνος του για να αντιμετωπίσει τα ζητήματά του ή να αναπτυχθεί», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Καϊτεζίδης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ επισημαίνει ότι «στο πρόσωπο του Λάζαρου Κυρίζογλου, του Σίμου Δανιηλίδη και όλων των άξιων αυτοδιοικητικών, και από τη λειτουργία του οργάνου διαπιστώνουμε ότι δημιούργησαν ένα σταθερό έδαφος όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να βγαίνει ενιαία η φωνή της Κεντρικής Μακεδονίας. Σ' αυτό το υγιές έδαφος θα σπείρουμε κι εμείς. Τον άξιο πρόεδρό μας, Λάζαρο Κυρίζογλου, βεβαίως στηρίζουμε στη νέα του επιλογή να διεκδικήσει την προεδρία του κεντρικού μας οργάνου, της ΚΕΔΕ».

Ο κ. Καϊτεζίδης απευθύνει γενικό προσκλητήριο σε όλους τους αυτοδιοικητικούς, ανεξάρτητα από την κομματική προέλευσή τους, να στηρίξουν την προσπάθειά του.

Οι εκλογές για την ΠΕΔΚΜ θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα, ενώ νωρίτερα θα έχουν εκλεγεί οι εκλέκτορες και θα έχει διαμορφωθεί το τελικό προεκλογικό σκηνικό, με τυχόν άλλες υποψηφιότητες.

Στην ατζέντα του κ. Καϊτεζίδη, οι προτεραιότητες, όπως ο ίδιος τις περιέγραψε στη Voria.gr είναι:

-Θεσμικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

-Οικονομικά των ΟΤΑ

-Καταστατική θέση των αιρετών

-Πειθαρχικό δίκαιο και έλεγχος αιρετών

-Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

-Σύγχρονος τρόπος διαχείρισης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, σε στενή συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας

-Εξωστρέφεια ΟΤΑ

-Ακόμη μεγαλύτερη προσέγγιση της ευρωπαϊκής αυτοδιοικητικής πραγματικότητας.