Skip to main content

Η εκδήλωση για τη Μακεδονία στο Βελλίδειο και η πολιτική ευθιξία

Η εκδήλωση για το Σκοπιανό που προγραμματίζεται ένα χιλιόμετρο μακριά από το Βελλίδειο και οι ψήφοι που αγοράζει η Αριστερά με δανεικά χρήματα.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πάλι ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν κοινωνικές παροχές και άλλα παρόμοια που μας συνήθισε η Αριστερά. Όλα αυτά ξεφεύγουν από την κοινή λογική, για έναν απλούστατο λόγο. Τα χρήματα για να υλοποιηθούν τα υπεσχημένα από πού θα βρεθούν, αφού συνειδητά η Αριστερά έχει καταστρέψει την ιδιωτική επιχειρηματικότητα;

Θα αρχίσει πάλι η χώρα να δανείζεται για να αγοράζουν ψήφους τα κόμματα; Η Αχτσιόγλου είχε ανακοινώσει μόλις ανέλαβε το υπουργείο ότι η ανάπτυξη θα έρθει με κοινωνικές επιχειρήσεις -έτσι λένε τις σοβιετικές κολεκτίβες- αλλά ούτε αυτές είναι ικανοί να ιδρύσουν. Ίδρυσαν μια κολεκτίβα, ένα κολχόζ, στα τρία χρόνια; [με ποιους μπλέξαμε;]

Αυτό το τρίτο Μνημόνιο, από το οποίο βγήκε η Ελλάδα και κοκορεύεται ο Τσίπρας, ξέχασε τόσο γρήγορα ότι δεν θα υπήρχε, αν δεν βαρούσε τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές; Η ιστορία θα τέλειωνε το 2015 με το δεύτερο Μνημόνιο, και με λιγότερο χρέος τουλάχιστον κατά 100 δισ. ευρώ, όσο μας στοίχισαν οι αυταπάτες του Τσίπρα.

Οι αποκαλούμενοι "Πατριώτες από το VMRO-Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα" αντέδρασαν έντονα όταν ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι το Κάρντζαλι, τα Σκόπια, η Κομοτηνή και Ξάνθη, αποτελούν τα πνευματικά όρια της Τουρκίας. «Ωστόσο, οι τέσσερις πόλεις αυτές συνδέονται άρρηκτα με τη βουλγαρική πολιτιστική κληρονομιά», είπαν από το Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα.

Δηλαδή, Τούρκοι και Βούλγαροι ερίζουν για την κατοχή δύο ελληνικών πόλεων, και το κράτος της Αριστεράς, ούτε που ασχολήθηκε.

Κάντε σύγκριση της ευαισθησίας των Βουλγάρων και της "ευαισθησίας" των δικών μας. Οι υπουργοί Μεταφορών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εσωτερικών της Βουλγαρίας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, όπως τους είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ. Αιτία ήταν το λεωφορείο το οποίο μετέφερε Βούλγαρους, ανατράπηκε στην κοίτη ενός ποταμού και 17 επιβάτες σκοτώθηκαν και 21 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Παραιτήθηκαν -εκδιώχθηκαν στην ουσία- επειδή δεν πέτυχαν ασφάλεια στο οδικό δίκτυο. Τι να πεις τώρα για τους δικούς μας, που υποστήριζαν ότι αν ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό στο Μάτι, πάλι με τον ίδιο τρόπο θα ενεργήσουν, επειδή ήταν ο σωστός; Ευαισθησία και "ευαισθησία". Σημειώνω: Οι ευαίσθητοι Βούλγαροι πολιτικοί, ανήκουν στην Κεντροδεξιά. Οι "ευαίσθητοι" πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν το "ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς".

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συναντήθηκε με εκπροσώπους της "μακεδονικής" κοινότητας της Αλβανίας. Οι εκπρόσωποι υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της εκπαίδευσης των κατοίκων της Μάλα Πρέσπας, του Γκόλο Μπάρντο και της Κορυτσάς. Ο Τσίπρας δέχθηκε ποτέ αντιπροσωπεία των Ελλήνων της Αλβανίας; Για τον Κοτζιά δεν ρωτάω. Μου δίνει την εντύπωση ότι περιφρονεί το πόπολο.

Μένω στα Σκόπια. Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε, ότι σύντομα θα τοποθετηθεί ένας ηλεκτρονικός πίνακας στην "Πύλη της Μακεδονίας", στον οποίο πίνακα θα εμφαίνεται ένας αριθμός που θα δείχνει πόσα από τα κλεμμένα χρήματα (των κυβερνήσεων Γκρούεφσκι) έχουν επιστραφεί στον προϋπολογισμό.

Απορία: Η εκδήλωση για το Σκοπιανό, που προγραμματίζεται ένα χιλιόμετρο μακριά από το Βελλίδειο, γίνεται για υποβαθμιστεί η εκδήλωση των Ελλήνων πατριωτών, έξω από το Βελλίδειο; Περίεργες και μυστήριες αποφάσεις, όπως και οι επαναλαμβανόμενες καθημερινά σχεδόν διαδηλώσεις λίγων εκατοντάδων ατόμων. Ποιον εξυπηρετούν; Μήπως την κυβέρνηση;