Skip to main content

Η Converse κυκλοφορεί πρωτοποριακή σειρά ρούχων ουδέτερου φύλου

Η Shapes, η νέα σειρά της Converse, προωθεί τη βιωσιμότητα, καθώς αποτελείται σε 50% ανακυκλωμένο και 50% οργανικό βαμβάκι.

Η Converse ετοιμάζεται να λανσάρει πρωτοποριακή σειρά ρούχων ουδέτερου φύλου.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η μόδα έχει κάνει βήματα για να γίνει πολύ πιο «περιεκτική», με τις πασαρέλες να γεμίζουν ολοένα περισσότερο από μοντέλα κάθε φυλής, φύλου, μεγέθους και ικανότητας. Έτσι, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο πλήρης η ίδια, η Converse ανακοινώνει τη δημιουργία μιας νέας γραμμής ενδυμάτων χωρίς φύλο με τίτλο Converse Shapes, σύμφωνα με το marieclaire.gr.

Δεδομένου του ότι η Converse υπήρξε πρωτοπόρος το 1921 με ένα από τα πρώτα «φυλοαπροσδιόριστα» sneakers, το μοντέλο «Chuck Taylor All Star», η εν λόγω κίνηση έχει νόημα. Η σειρά περιλαμβάνει πέντε σχέδια που έχουν φτιαχτεί λιγότερο βάσει φύλου και περισσότερο βάσει σωματότυπου, σε υπερμεγέθη φόρμα.

Η Shapes παράλληλα, προωθεί τη βιωσιμότητα, καθώς αποτελείται σε 50% ανακυκλωμένο και 50% οργανικό βαμβάκι, με τα υφάσματα να «κόβονται» με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί δραματικά η φύρα.

«Όταν ξεκινάς το σχεδιασμό από μία μη παραδοσιακή αφετηρία, υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες», δήλωσε στο WWD ο Jonathan Tappan, αντιπρόεδρος των ρούχων Converse. «Προσφέροντας λειτουργικότητα, ενσωμάτωση και συνοχή, όπως και άνεση στα καθημερινά ρούχα, πιστεύουμε ότι μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε το “παιχνίδι”», συμπλήρωσε.