Skip to main content

Η Δανία πάει προς άρση όλων των περιορισμών του κορωνοϊού

Την άρση όλων των περιορισμών για την COVID-19 έως τα τέλη αυτού του μήνα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η πρωθυπουργός της Δανίας.

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν αναμένεται να ανακοινώσει αύριο την άρση όλων των περιορισμών για την COVID-19 έως τα τέλη αυτού του μήνα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Jyllands-Posten.

Η Δανία χαλάρωσε τους περιορισμούς πριν από δύο εβδομάδες ύστερα από lockdown διάρκειας ενός μήνα, επιτρέποντας σε κινηματογράφους και μουσικούς χώρους να ανοίξουν και πάλι, αλλά κάποιοι κανόνες παραμένουν σε ισχύ, όπως το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για τα εστιατόρια και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Επικαλούμενη διάφορες πηγές, η JP ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή βασίζεται στις συστάσεις ομάδας ειδικών που συστήνει επίσης την άρση της κατηγοριοποίησης της COVID-19 ως ασθένειας που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία, κάτι που επέτρεψε τους ισχύοντες περιορισμούς.

Μειώνονται οι ασθενείς σε ΜΕΘ

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Φρεντέρικσεν αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις αύριο το βράδυ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Το γραφείο της αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Η Δανία κατέγραψε 40.348 νέα κρούσματα χθες, συγκριτικά με 47.831 την Παρασκευή. Ο αριθμός των νοσηλειών που σχετίζονται με τον κορονοϊό αυξήθηκε σε 894, ο υψηλότερος σε ένα χρόνο.

Από το αποκορύφωμα των 82 ασθενών με COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας στις 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός τους μειώνεται σταθερά, φθάνοντας χθες τους 43.