Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
x

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οι Συντηρητικοί βουλευτές ελέγχουν τη διαδικασία επιλογής δύο υποψήφιων ηγετών - Ο αριθμός των πιθανών διαδόχων έχει ήδη μειωθεί από 11 σε 3.

Ο Μπόρις Τζόνσον αποχωρεί από τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, αναγκάζοντας το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα να επιλέξει νέο ηγέτη που θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι Συντηρητικοί βουλευτές ελέγχουν τη διαδικασία επιλογής δύο υποψήφιων ηγετών. Τα μέλη του κόμματος, περίπου 200.000 άνθρωποι, θα επιλέξουν στη συνέχεια τον νικητή με επιστολική ψήφο.

Ο νικητής θα κληρονομήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Ο αριθμός των πιθανών διαδόχων έχει ήδη μειωθεί από 11 σε 3.

Τετάρτη 20 Ιουλίου - Ψηφοφορία για την τελική επιλογή

Οι Συντηρητικοί βουλευτές συμμετέχουν σήμερα στην τελική ψηφοφορία. Οι δύο υποψήφιοι με τις περισσότερες ψήφους θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Το αποτέλεσμα αναμένεται στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Ιούλιος - Σεπτέμβριος

Οι δύο υποψήφιοι πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία και συναντούν μέλη του κόμματος για να εξασφαλίσουν τη στήριξή τους.

5 Σεπτεμβρίου - Ανακοινώνεται ο νέος πρωθυπουργός

Το κόμμα ανακοινώνει ποιο είναι το πρόσωπο το οποίο τα μέλη του επέλεξαν ως νέο αρχηγό. Κερδίζει ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους.

6 Σεπτεμβρίου - Ο Μπόρις μεταβαίνει στο παλάτι για να παραιτηθεί

Ο Τζόνσον αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του στις 6 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ