Skip to main content

Οι διαδηλώσεις Αλβανών ακροδεξιών και η ρωσοφοβία του Κοτζιά

Οι συγχρονισμένες αυτές διαδηλώσεις στα Σκόπια, στην Αλβανία και στο Κοσσυφοπέδιο υποδηλώνουν ένα κέντρο συντονισμού των ενεργειών των Αλβανών.

Το προεκλογικό επίδομα που θα δώσει ο Τσίπρας, και το βάπτισε 13η σύνταξη, αλλά δεν το δίνει τα Χριστούγεννα, το δίνει μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, σίγουρα θα επηρεάσει κάποιους. Όμως θα προβληματίσει και πολλούς για τα μαυρογιαλούρικα παιχνίδια ενός κόμματος που υποσχέθηκε να φέρει την αλλαγή.

Οι τουρκικές Αρχές ανακοινώνουν ασκήσεις με πυρά του Πολεμικού Ναυτικού "κλειδώνοντας" τεράστια θαλάσσια περιοχή στο Καστελόριζο. Εξέδωσαν NAVTEX σύμφωνα με την οποία δεσμεύεται θαλάσσια περιοχή νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης. Πώς απαντούμε εμείς; Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης. Τους "τσάκισε" τους Τούρκους η κυβέρνηση.

Η δήλωση του Χασίμ Θάτσι με τον Έντι Ράμα, που έλεγε ότι «συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένας αλβανικός χώρος χωρίς σύνορα, κάτω από την ευρωατλαντική ομπρέλα», θεωρήθηκε πρόκληση από τον πρόεδρο της Σερβίας, ο οποίος αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τον Ιλίρ Μέτα.

Και καλά έκανε. Σε αντίθεση με τους δικούς μας, που μόλις συναντηθούν με Τούρκο αξιωματούχο, ένα χαμόγελο ευδαιμονίας ζωγραφίζεται στο πρόσωπό τους. Μάλλον, πρόκειται για κατάλοιπο ραγιαδισμού.

Εκτός από τα Σκόπια και την Πρίστινα, διαμαρτυρία Αλβανών ακροδεξιών για την απελευθέρωση των φυλακισμένων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Κουμάνοβο των Σκοπίων, έγινε και στην αλβανική πρωτεύουσα. Οι συγχρονισμένες αυτές διαδηλώσεις στα Σκόπια, στην Αλβανία και στο Κοσσυφοπέδιο, υποδηλώνουν  ένα κέντρο συντονισμού των ενεργειών των Αλβανών ακροδεξιών.

Το ΚΚΕ αποκάλυψε τι σόι κομμουνιστές είναι Συριζαίοι, γνωστοποιώντας την Διακήρυξη που υπέγραψε η κυβέρνηση στην Ρουμανία: «Τριάντα χρόνια πριν εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα που είχε διχοτομήσει την Ευρώπη για δεκαετίες». Κακώς τους κατηγορεί το ΚΚΕ. Υιοθετημένα παιδιά της Μέρκελ είναι, ό,τι πει η φράου.

Μήπως έχει ρωσοφοβία ο Κοτζιάς; Προ καιρού έβγαλε τους Έλληνες πατριώτες, άνω του 70% του λαού, ότι είναι ενεργούμενα της Ρωσίας για να εμποδίσουν την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Εχθές στην Βουλή, προκειμένου να εξηγήσει  ότι δεν είναι αληθείς οι κατηγορίες του Καμμένου, σε σκάνδαλο αδιαφάνειας, είπε για τα e-mail του ΥΠΕΞ που κατατέθηκαν στην Βουλή:

«Μου λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να παραβιάσεις τους αμερικάνικους σέρβερ. Μόνο δύο μπορούν να το κάνουν: χάκερ της ΕΥΠ ή ρώσικες -άντε και κινέζικες- μυστικές υπηρεσίες». Οι Ρώσοι δηλαδή τα έδωσαν στον Καμμένο; Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι πώς αποκτήθηκαν τα e-mail, αλλά η ομολογία ότι υπάρχουν e-mail επιβαρυντικά.

Η τουρκική Μιλιέτ  διαμαρτύρεαι, επειδή στο τζαμί των Αθηνών δεν έχουν λόγο οι Τούρκοι, ούτε θα υπάρχει Τούρκος ιμάμης. Τη στιγμή που οι απόγονοι των Οθωμανών μετατρέπουν πάλι την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης σε τζαμί και διατηρούν εκκλησίες στα κατεχόμενα της Κύπρου ως αχυρώνες, στάβλους και ξενοδοχεία, έχουν το θράσος να ζητάνε να έχουν και λόγο για το τι θα γίνει στην Αθήνα…

Μόλις τοποθετήθηκαν στην Β. Ήπειρο οι δίγλωσσες πινακίδες, στα αλβανικά και ελληνικά, Αλβανοί πολίτες τις κατέστρεψαν πάλι. Κι ο Ράμα δήλωνε με θράσος, ότι η Αλβανία είναι… ευρωπαϊκή χώρα και σέβεται τις μειονότητες.