Skip to main content

Η διαβεβαίωση για τους 8 Τούρκους και η επωνυμία μακεδονικών προϊόντων

Οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν συνεχώς, ότι Τσίπρας και Κοτζιάς τους διαβεβαίωσαν ότι θα τους στείλουν πακέτο τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν συνεχώς, ότι Τσίπρας και Κοτζιάς τους διαβεβαίωσαν ότι θα τους στείλουν πακέτο τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κατηγορηματική απάντηση από την κυβέρνησης της Ελλάδας, ότι τέτοια διαβεβαίωση δεν υπήρξε. Οι απαντήσεις είναι άλλα αντ’ άλλων.

Τείνουμε, επομένως, να πιστέψουμε, ότι ο ημιμαθής πολιτικά πρωθυπουργός και έμφοβος εμπρός στον Τούρκο, μάλλον έδωσε την διαβεβαίωση αυτή. Άλλωστε από διαβεβαιώσεις ο Τσίπρας τις έχει πρόχειρες για όλα τα θέματα, και βγάζει από το τσεπάκι του κάθε φορά την αντίστοιχη με το ζήτημα.

Θα μου πεις… πιστεύεις τον Τούρκο και όχι τον πρωθυπουργό της Ελλάδας; Κανέναν δεν πιστεύω. Και λυπάμαι που ο Τσίπρας δεν μου έχει δώσει μέχρι σήμερα κανένα δείγμα για να τον εμπιστεύομαι. Κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο στη σχέση ηγέτη και λαού. Η αλήθεια είναι, πως ούτε ο Τσίπρας εμπιστεύεται τον λαό, γι’ αυτό μας αποκάλεσε όχλο. Ενώ όταν διαδήλωναν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, επρόκειτο για γαλαζοαίματους.

Κοίτα τώρα που επανέρχονται τα συνθήματα. Ξεκίνησε την δεκαετία του ’60 το σύνθημα εναντίον του βασιλιά «Παρ’ τη μάνα σου κι εμπρός, δεν σε θέλει ο λαός». Συνεχίστηκε την δεκαετία του ’80 κατά του Ανδρέα «Πάρ’ την Μάργκαρετ κι εμπρός…», και να δεις που μπορεί να ακουστεί στην Θεσσαλονίκη για τον Τσίπρα «Πάρ’ τους άχρηστους κι εμπρός δεν σας θέλει ο λαός».

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στο αλβανικό Κοινοβούλιο για τους… «Αλβανοτσάμηδες, που έσφαξαν οι Έλληνες φασίστες». Και όλοι οι παριστάμενοι βουλευτές εγέρθησαν. Μ’ αυτούς θα συνάψει ο Κοτζιάς σύμφωνο Φιλίας. Υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ στην ελληνική Βουλή κάποια νύξη για την σημερινή εθνοκάθαρση σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας;

Η εθνοκάθαρση δεν γίνεται μόνον με σφαγές. Η πάντα ύπουλη κατά της Ελλάδας, Βουλγαρία, με άσβεστη επιθυμία να βγει στο Αιγαίο [Μπελομόριε / άσπρη θάλασσα], επί κομμουνιστικού καθεστώτος απαγόρευσε τους γάμους μεταξύ συντρόφων της ίδιας εθνότητας. Απαραίτητα το ένα μέλος του ζευγαριού έπρεπε να είναι Βούλγαρος. Κι έτσι χάθηκε ο αμιγής ελληνικός πληθυσμός, όσος παρέμεινε οικειοθελώς κατά την ανταλλαγή στην Βουλγαρία.

Στην επέτειο των τριών ετών από το δημοψήφισμα, ο Αμερικανός δημοσιογράφος των «Financial Times», Πίτερ Σπίγκελ, ο οποίος παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς την ελληνική κρίση, σχολιάζει ότι η εποχή των μνημονίων θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα, αν δεν είχε γίνει η κακή διαπραγμάτευση του 2015. Όσο δε για τους Έλληνες, θεωρεί ότι πίστεψαν πως «υπάρχουν εύκολες λύσεις σε πολύ σκληρές ερωτήσεις».

Τώρα, και κατόπιν εορτής, συστήνεται διυπουργική επιτροπή για να εξετάσει το θέμα της επωνυμίας των μακεδονικών προϊόντων, την οποία κατακλέβουν οι Σλάβοι των Σκοπίων. Δεν φρόντισε, ούτε αυτό, ο Κοτζιάς να το ρυθμίσει [τι στην ευχή διαπραγματευόταν επί ένα χρόνο, αφού όλα όσα ζητούσαν οι Σλάβοι, τα αποδέχθηκε;]

Στον αέρα βρίσκονται -χωρίς υπερβολή-, όπως έγραψε η Voria.gr, μια σειρά από εταιρικές επωνυμίες, που έχουν στην ονομασία τους τον όρο «Μακεδονία» ή «μακεδονικό», μετά την τελευταία συμφωνία με τα Σκόπια. [Με τι μπορούμε να δελεάσουμε Τσίπρα και Κοτζιά, για να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις;]