Skip to main content

Η μάχη για τα γαλάζια ψηφοδέλτια και οι ψηφοσυλλέκτες του Βελλίδειου

Η δυστοκία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεύρεση υποψήφιου περιφερειάρχη, η ανακοίνωση που έρχεται για τη Β' Θεσσαλονίκης και οι ψηφοσυλλέκτες του Βελλίδειου.

-Συνεχίζεται η δυστοκία στον ΣΥΡΙΖΑ για την εξεύρεση υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Μάρκος Μπόλαρης που ανέλαβε να βρει ένα πρόσωπο, το οποίο θα στηριζόταν και από κάποιες κεντροαριστερές δυνάμεις εκτός ΣΥΡΙΖΑ, έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Το όνομα του Χάρη Τσιόκα που ακούστηκε δεν έτυχε της καλύτερης δυνατής αποδοχής και μάλλον δε θα προχωρήσει, αφού πληροφορίες θέλουν και τον ίδιο να μην είναι τόσο θερμός. Ο γρίφος παραμένει και είναι πιθανό τελικά να τον λύσει το κόμμα κεντρικά, με την τοποθέτηση ενός φρέσκου προσώπου, όπως το φωτογραφίζουν από την Κουμουνδούρου.

-Εν αναμονή της ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας για τους υποψήφιους βουλευτές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, η μάχη των εντυπώσεων για την είσοδο στα ψηφοδέλτια, σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης έχει ενταθεί. Οι ανακοινώσεις δε θα αργήσουν λένε πηγές από την Πειραιώς, όμως μαθαίνουμε ότι δε θα ανακοινωθεί το 80% κάθε ψηφοδελτίου, αλλά κάτι λιγότερο, καθώς υπάρχει προβληματισμός για πολύ ικανά στελέχη, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν εκτός, λόγω πληθώρας υποψηφιοτήτων. Τουλάχιστον αυτό τονίζουν «γαλάζιες» πηγές. Από την άλλη είναι βέβαιο ότι θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι που προέρχονται από το μητρώο στελεχών κι αυτό δημιουργεί ένα θέμα σε όσους δεν προέρχονται από εκεί, καθώς οι πρώτοι και οι νυν βουλευτές θα έχουν προβάδισμα στην προεκλογική εκστρατεία έναντι των υπολοίπων. «Ζήτημα λίγων ημερών», μας λένε...

-Οσονούπω αναμένεται και η ανακοίνωση της ένταξης του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Ο κ. Λαζαρίδης μαθαίνουμε ότι κάνει ήδη συναντήσεις με πολίτες στη Β' Θεσσαλονίκης, ενώ ως κοινό μυστικό μεταξύ των άλλων επίδοξων υποψηφίων βουλευτών της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, αντιμετωπίζεται η ένταξή του. Την ίδια ώρα, μια «βόλτα» στις σελίδες  των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των νυν βουλευτών και των δυνάμει υποψηφίων της Β' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, δίνει την εντύπωση ότι την άλλη εβδομάδα έχουμε βουλευτικές εκλογές... Προμηνύεται σκληρή μάχη.

-Στις 19 Ιανουαρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», αναμένεται να έχουμε μαζική προσέλευση υποψηφίων βουλευτών, δημάρχων, ευρωβουλευτών, συμβούλων κτλ. Η πρώτη διακομματική, αφού δυο ισχυρές κοινότητες, των Ποντίων και των Βλάχων, έχουν προγραμματίσει τελετή «αδελφοποίησης», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι... ψηφοσυλλέκτες έχουν πιάσει από τώρα δουλειά. Προφανώς και όλα είναι πιο αθώα από ό,τι τα βλέπουμε εμείς, αλλά οι πολιτιστικές και ιστορικές ευαισθησίες των υποψηφίων να παίρνουν σάρκα και οστά στη συγκεκριμένη εκδήλωση; Όλες μαζεμένες; Πόσοι άραγε έχουν ζητήσει –και πιέζουν- να πάρουν το μικρόφωνο έστω για μισό λεπτό; Λίγο πιο διακριτικά παιδιά...