Skip to main content

Οι… δουλευταράδες του διαδικτύου ανοίγουν φτερά για δυτικοπευρωπαϊκή χώρα

Η Douleutaras.gr, βοηθά στην εύρεση του κατάλληλου επαγγελματία για οικιακές υπηρεσίες - Συνεργάζεται με 600 επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη

Ψάχνεις επαγγελματία για τεχνικές εργασίες, ανακαινίσεις, καθαρισμό, επείγουσες εργασίες ή ακόμη και υπηρεσίες εκδηλώσεων;

Η πλατφόρμα Douleutaras.gr, με το ιδιαίτερα…πιασάρικο όνομα έχει την απάντηση καθώς συνεργάζεται με 3.700 αξιολογημένους επαγγελματίες, ενώ στη Θεσσαλονίκη, που έχει έντονη δραστηριότητα, με 600 συνεργάτες. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί βασικό πυλώνα εργασιών για την πλατφόρμα με αποτέλεσμα η ζήτηση να έχει αυξηθεί κατά 40% έναντι του 2020 έναντι του 2019. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και η πανδημία που βοήθησε περαιτέρω στην ψηφιοποίηση του κλάδου.

Αυτά τόνισε κατά τη διάρκεια διαδικτυκής συνέντευξης Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Douleutaras.gr, Ανδρέας Γραμμάτης υπογραμμίζοντας πως από το 2016 που έχει παρουσία στη Θεσσαλονίκη έχει δεχθεί 100.000 αιτήματα για εργασία και έχουν καταγραφεί 7.000 αξιολογήσεις πελατών. Μάλιστα οι υπηρεσίες που προσφέρθηκαν από τεχνίτες που είναι συνδεδεμένοι με το Douleutaras, αξιολογήθηκαν κατά μέσο όσο με 4,7 όταν άριστα είναι το 5.

Σημειώνεται πως από το 2015 που ξεκίνησε την πορεία της η πλατφόρμα έχει δεχτεί 850.000 αιτήσεις για εργασία. Οι δε αξιολογήσεις αγγίζουν τις 76.000 ενώ οι ολοκληρωμένες εργασίες είναι περισσότερες από 275.000.

Το 2020 αποδείχτηκε χρονιά ρεκόρ για τον Douleutaras.gr, καθώς λόγω του covid-19, υποβλήθηκε το 1/3 των αιτημάτων, από τα συνολικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί στα χρόνια λειτουργίας της πλατφόρμας εύρεσης τεχνιτών.

Η ιδιαίτερα θετική πορεία της πρωτοποριακής πλατφόρμας της έδωσε ώθησε για άνοιγμα της και στην Κύπρο το Νοέμβριο του 2020, ενώ ετοιμάζει βαλίτσες και για μία άλλη δυτικοευρωπαϊκή χώρα εντός του 2021. Χωρίς να διευκρινίσει τη χώρα ο κ.Γραμμάτης σημείωσε πως πρόκειται για μία μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αναφερόμενος στο μοντέλο λειτουργίας της πλατφόρμας, ο κ.Γραμμάτης ανέφερε πως «δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε χρειάζεται κάποιον ελεύθερο επαγγελματία για την εργασία ή το project του να τον αναζητήσει μέσω του site, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά.  Η ανταπόκρισή μας σε κάθε αίτημα είναι ταχύτατη. Προτείνουμε στον πελάτη τουλάχιστον δύο επαγγελματίες. Όλοι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στην υπηρεσία μας λαμβάνουν αξιολογήσεις για τις εργασίες που εκτελούν, στοιχείο το οποίοδιασφαλίζει πως ο πελάτης μας γνωρίζει εκ των προτέρων τα χαρακτηριστικά  υποκάθε υποψήφιου επαγγελματία και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει».

Τι επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς

Το top-5 των πιο δημοφιλών εργασιών στο σπίτι εν μέσω πανδημίας, στη Θεσσαλονίκη αφορούν στην τοποθέτηση/συντήρηση του κλιματιστικού,  στις υδραυλικές εγκατάστασεις, στη μετακόμιση εντός του ίδιου νομού, στους ελαιοχρωματισμούς και στις ηλεκτρολογικές εργασίες.
 
Την ίδια ώρα τη μεγαλύτερη αύξηση σε ζήτηση στη Θεσσαλονίκη το 2020,  κατέγραψε το service οικιακών συσκευών καθώς ενισχύθηκαν κατά 211% έναντι του 2019. Δεύτερες ήταν οι ξυλουργικές εργασίες που αυξήθηκαν κατά 140% ενώ η τοποθέτηση/επισκευή εσωτερικών πορτών σημείωσε άνοδο κατά 125%. Ακολουθεί η απολύμανση/απεντόμωση/μυοκτονία με άνοδο κατά 115% και την πεντάδα των εργασιών συμπληρώνει η εγκατάσταση/ επισκευή αποροφητήρα ενισχυμένη κατά 104%.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα

-Ο ενδιαφερόμενος καταχωρεί δωρεάν το αίτημα του.
-Μέσω αλγόριθμου προτείνονται οι καλύτεροι επαγγελματίες της περιοχής σε 10’’
-Ο χρήστης βλέπει το προφίλ των επαγγελματιών με τις αξιολογήσεις και επιλέγει τον κατάλληλο.