Skip to main content

Η Ebury στη δεύτερη θέση του Bloomberg για τις επιτυχημένες προβλέψεις ισοτιμίας

Είναι η έκτη φορά μέσα στα τελευταία 9 τρίμηνα που η εταιρεία αναδεικνύεται στις υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη του Bloomberg .

Οι αναλυτές της Ebury είναι στη δεύτερη θέση στην κατάταξη του Bloomberg για τις επιτυχημένες προβλέψεις της ισοτιμίας EUR/USD για το τρίτο τρίμηνο του 2020, κάτι που αποτελεί «σημαντική διάκριση», σύμφωνα με την ανακοίνωση της fintech Ebury.

Είναι η έκτη φορά μέσα στα τελευταία 9 τρίμηνα που η εταιρεία αναδεικνύεται στις υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη του Bloomberg και για την ακρίβεια στις προβλέψεις ισοτιμίας του ζεύγους ευρώ – δολαρίου. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της βρίσκονταν στην πρώτη θέση για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και στη δεύτερη στο δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Οι αναλυτές της Ebury τερμάτισαν μπροστά από συναδέλφους τους από 61 οργανισμούς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται αναλυτές από τις μεγαλύτερες εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες του κόσμου.

Οι αναλυτές αξιολογούνται από το Bloomberg με βάση τρία ανελαστικά κριτήρια:

1. Το περιθώριο λάθους

2. Το timing (για ταυτόσημες προβλέψεις, λαμβάνεται υπ΄ όψη η παλαιότητα της πρόβλεψης)

3. Ακρίβεια κατεύθυνσης (εξετάζοντας τη συνολική κίνηση του νομίσματος ή του ζεύγους)

Ο Chief Risk Officer της Ebury και σχολιαστής του Bloomberg Enrique Diaz – Alvarez δήλωσε: «Η κατάταξη στη δεύτερη θέση για την ακρίβεια της πρόβλεψης της πορείας του πιο σημαντικού ζεύγους νομισμάτων στον κόσμο, του ευρώ με το δολάριο, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Το Bloombergσυγκεντρώνει και κατατάσσει τις προβλέψεις από περισσότερους από 60 οργανισμούς, ανάμεσα στους οποίους όλες οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες και οι εταιρείες στρατηγικής ανά τον κόσμο. Η Ebury κατάφερε να είναι σε μια από τις πρώτες θέσεις. Είμαστε για μια ακόμη φορά περήφανοι».