Skip to main content

Η Αίγυπτος απαντά στην Τουρκία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα

Εκπλήσσει το γεγονός ότι τέτοιες ανακοινώσεις και ισχυρισμοί εκδόθηκαν από μια πλευρά που δεν είναι εξοικειωμένη με τη συμφωνία, λέει το Κάιρο.

Απάντηση στη σκληρή ανακοίνωση της Άγκυρας σχετικά με την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες έδωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν γνωρίζει καν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Διαβάστε - Άγκυρα: Άκυρη η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, για εμάς είναι ανύπαρκτη

«Όσον αφορά την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα (σ.σ. χθες) για τον καθορισμό αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας. Εκπλήσσει το γεγονός ότι τέτοιες ανακοινώσεις και ισχυρισμοί εκδόθηκαν από μια πλευρά που δεν είναι εξοικειωμένη με τη συμφωνία και τις λεπτομέρειές της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.  

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η «η συμφωνία είναι για εμάς ανύπαρκτη. Θα το αποδείξουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα μέσα στην περιοχή αυτή».