Skip to main content

Η Ελισάβετ έπασχε από καρκίνο του μυελού των οστών αποκαλύπτει βασιλικός βιογράφος

Το βιβλίο που επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής της εκλιπούσας βασίλισσας θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου. Τι αναφέρει για το τέλος της.

Πρωτοσέλιδο έγινε σε μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο η αποκάλυψη του συγγραφέα και φίλου του βασιλιά Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, Gyles Brandreth, ότι τα τελευταία χρόνια η αείμνηστη μονάρχης έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Brandreth γνώριζε την βασίλισσα από το 1968 και υποστηρίζει ότι η εκλιπούσα βασίλισσα έπασχε από μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών και αυτός ήταν ο λόγος που είχε σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις – καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα - και είχε χάσει βάρος.
«Η βασίλισσα ήξερε ότι ο χρόνος της τελείωνε και το δέχτηκε ήρεμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο βρετανός βασιλικός βιογράφος τα γράφει αυτά στο βιβλίο με τίτλο "Elizabeth: An Intimate Portrait"(Ελισάβετ: Ένα οικείο πορτρέτο), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου και επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής της Ελισάβετ, η οποία πέθανε σε ηλικία 96 ετών, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.Το πιστοποιητικό θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ αναγράφει επισήμως ότι η μονάρχης έφυγε από τη ζωή λόγω γήρατος.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αλλά και τους άγραφους νόμους της μοναρχίας στην Βρετανία, ποτέ δεν γίνεται γνωστό ότι κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας ασθενεί ή πάσχει από κάτι σοβαρό. Όταν αποβιώσει αυτό θα οφείλεται στους φυσικούς νόμους - όπως το γήρας - είτε σε κάτι που δεν μπορεί να προβλέψει και να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος, όπως ένας βίαιος θάνατος σε δυστύχημα, αιφνίδια καρδιακή ανακοπή ή ξαφνικό εγκεφαλικό.