Skip to main content

Η Ελλάδα δωρίζει 350.000 εμβόλια για τον κορωνοϊό σε Γκάνα και Γκαμπόν

Η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει δωρεά 200.000 εμβολίων για τον κορωνοϊό στη Γκαμπόν και 150.000 εμβολίων στη Γκάνα, κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια.

Δωρεά 200.000 εμβολίων για τον κορωνοϊό στη Γκαμπόν και 150.000 εμβολίων στη Γκάνα θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα στο πλαίσιο της παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Η δωρέα θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στις δύο Αφρικανικές χώρες. Ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφτεί τη Γκάνα στις 24-25 Νοεμβρίου και τη Γκαμπόν στις 25-26 Νοεμβρίου. Κατά την παραμονή  του στις ανωτέρω χώρες, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους Αξιωματούχους.

Στη Γκάνα, ο υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζεται να έχει συνάντηση την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, με την ομόλογό του Shirley Ayorkor Botchwey.

Επίσης, αναμένεται να επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο που λειτουργεί στην χώρα, καθώς και στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου Γκάνας.

Στη Γκαμπόν, ο υπουργός Εξωτερικών, προγραμματίζεται να συναντηθεί την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, με τον ομόλογό του Pacôme Moubelet-Boubeya.

«Οι ανωτέρω συνομιλίες θα εστιάσουν στην  ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας με την Γκάνα και της Γκαμπό στον τομέα της οικονομίας, των επενδύσεων, της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και την συνεργασία στους Διεθνείς Οργανισμούς», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.