Skip to main content

Οι Έλληνες ομογενείς της Κριμαίας και οι Σκοπιανοί των ΗΠΑ

Οι Βούλγαροι δεν χαρίζονται στους Σκοπιανούς, οι χειρισμοί Κατρούγκαλου στην Κριμαία και οι Σλάβοι των Σκοπίων που καταγγέλλουν τον ΟΗΕ

Οι Βούλγαροι δεν χαρίζονται στους Σκοπιανούς, σε θέματα πατρωτισμού. Ο Ιβάν Ιλτσέφ από το βουλγαρικό τμήμα της Κοινής Επιτροπής με τα Σκόπια σε ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα, αποκαλύπτει ότι οι Σκοπιανοί συνάδελφοί του αναγνώρισαν ότι ο Τσάρος Σαμουήλ ήταν Βούλγαρος... «Επιτύχαμε συμβιβασμό με τον Τσάρο Σαμουήλ, η πλευρά των Σκοπίων αναγνώρισε ότι ανήκει στο βουλγαρικό λαό και ήταν Βούλγαρος ηγέτης, ο οποίος κυριαρχούσε τότε στη σύγχρονη πΓΔΜ».

Δεν μας έλεγε ο Κατρούγκαλος ότι η Ελλάδα φροντίζει για την τακτοποίηση των προβλημάτων των ομογενών της στην Ουκρανία; Ξέχασε να μας πει τι γίνεται και με τους ομογενείς μας στην Κριμαία. Μας το λένε οι ίδιοι, τι προβλήματα έχουν που δεν βρήκε τρόπο η Ελλάδα να παρακάμψει την μη αναγνώριση της Κριμαίας ως έδαφος της Ρωσίας.

Επειδή εξακολουθεί να τη θεωρεί έδαφος της Ουκρανίας, οι ελληνικές υπηρεσίες θεωρούν ως αρμόδια αρχή για την έκδοση βίζας στους Έλληνες κατοίκους της Κριμαίας, την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο και τις προξενικές αρχές στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα να δηλώνει αναρμόδια για την έκδοση των σχετικών ταξιδιωτικών εγγράφων. Και δεν μπορούν οι Έλληνες να έρθουν στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός αποκάλεσε τους εξεγερμένους για την παραχώρηση εθνικών δικαιωμάτων στους Σλάβους των Σκοπίων "καριερίστες της πατριδοκαπηλίας και ου διχασμού". Δεν ξέρω αν έχει κατά νου συγκεκριμένα ονόματα, θέλω όμως να μάθω ποιους εννοεί.

Επειδή εγώ γνωρίζω εκατοντάδες αξιοπρεπείς πατριώτες που εν μέσω ανωνυμίας αγωνίζονται επί δεκαετίες για να υποστηρίξουν τον ελληνισμό, την ώρα που ο ίδιος έκανε καταλήψεις αγωνιζόμενος για "καριερίστες παραπλάνησης και παλαιοκομματισμού".

Ο Αλβανός δημοσιογράφος Γκαζμέντ Καπλάνι, που έγραφε και στην εφημερίδα "Τα Νέα", γνωστός για τις "κριτικές" του κατά της Ελλάδας και της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά υποστηριζόμενος πάντα από τους "προοδευτικούς", επιτέλους αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο, εκείνο του σκληρού Αλβανού ακροδεξιού, το οποίο υπέκρυπτε εντέχνως υπό το προσωπείο του "ταλαιπωρημένου μετανάστη".

Στο νέο του βιβλίο, ο Γκαζμέντ Καπλάνι μιλά και για "τη σφαγή κατά των Τσάμηδων" από τους Έλληνες. Επειδή δεν πήρε την ελληνική ιθαγένεια, έγραψε τότε στη σελίδα του στο Facebook, «το ελληνικό κράτος χαρακτηρίζεται από απερίγραπτη αλητεία, είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά και οι Έλληνες πολίτες». Και το αποκαλεί εκδικητικό, κυνικό και απεχθές.

Οι Απόδημοι Σλάβοι των Σκοπίων στην αμερικανική ήπειρο, με την ονομασία "Μακεδονικό διεθνές κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα- ММДЧП" καταγγέλλει τον ΟΗΕ, ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, παραβίασε τον δικό του Χάρτη, το διεθνές δίκαιο και τις συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το όνομα της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας", το νόημα της λέξης "Μακεδονία" και την ταυτότητα και την ιστορία μια ολόκληρης εθνικής ομάδας.

Λέγει ότι «Οι ενέργειες αυτές δεν αντιπροσωπεύουν μόνο μια πολιτιστική γενοκτονία, αλλά μια πραγματική γενοκτονία, σύμφωνα με τον ορισμό των Ηνωμένων Εθνών». Εκτός από τους Αλβανοτσάμηδες που μας κατηγορούν για γενοκτονία, έχουμε τώρα και τους Σλάβους, που πήραν την σκυτάλη.