Skip to main content

Η ελληνική παράδοση παντρεύεται με φρέσκες ιδέες στο εστιατόριο Grec

Οι πιο διαχρονικές ελληνικές συνταγές σερβίρονται με μια νέα προσέγγιση στο εστιατόριο Grec, έναν ξεχωριστό γευστικό προορισμό στα Λαδάδικα

Μικρά, γευστικά θαύματα συμβαίνουν καθημερινά στην οδό Αιγύπτου 21, στα Λαδάδικα όπου εδώ και περίπου ένα μήνα άνοιξε τις πόρτες του το εστιατόριο Grec.

Δημιούργημα της οικογένειας Τζερμιά, που δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια στο χώρο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, το Grec αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όσους επιθυμούν να απολαύσουν εκλεκτές γεύσεις σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον.

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το Grec βασίζεται στο ελληνικό στοιχείο, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο τις διαχρονικές, παραδοσιακές συνταγές με φρέσκες ιδέες και νέες τεχνικές που ικανοποιούν τον ουρανίσκο οποιουδήποτε το επισκεφτεί!

Με σεβασμό στις ελληνικές γεύσεις και τους τοπικούς παραγωγούς, το Grec προτείνει μια γκάμα προϊόντων ΠΟΠ, που αποτελούν άλλωστε και τα βασικά συστατικά κάθε πιάτου. Αυτό μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε βρεθεί στο εστιατόριο, καθώς ο σεφ Νίκος Ηλιάδης βγαίνει ανά πάσα στιγμή από την κουζίνα του για να επιλέξει μπροστά στα μάτια του καταναλωτή τα προϊόντα που θα συνθέσουν το πιάτο του.

Στο Grec το ελληνικό στοιχείο δεν λείπει ούτε από τη μουσική. Έντεχνα ακούσματα συνοδεύουν τους λάτρεις του αυθεντικού και ποιοτικού φαγητού, ενώ το φιλόξενο προσωπικό αναλαμβάνει να σερβίρει τα λαχταριστά πιάτα με χαμόγελο και μια ζεστή κουβέντα, κάνοντας έτσι το Grec το νέο στέκι της πόλης.

Στον κατάλογο θα βρει κανείς γευστικά "παντρέματα" που σίγουρα δεν έχει δοκιμάσει αλλού, ενώ οι επιλογές είναι πολλές και άκρως πεντανόστιμες. Μερικά από τα πιάτα που ήδη ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών είναι η τσιπούρα φιλέτο με πουρέ σελινόριζας, το καραβιδάκι στο τηγάνι με κρόκο Κοζάνης ΠΟΠ, τα πολίτικα μποξεδάκια μελιτζάνας, η σαλάτα Παλικάρια (οσπριάδα), το τσιζ κέικ καπνιστής μελιτζάνας και το πικάντικο σαγανάκι γαρίδας, όλα φτιαγμένα με αγνά, ελληνικά υλικά και πολύ μεράκι!

Φυσικά, το Grec δεν θα μπορούσε να μην περιποιηθεί ιδιαίτερα όσους το επισκεφτούν τις γιορτινές μέρες, ετοιμάζοντας το πιο λαχταριστό εορταστικό μενού με έντονη την αίσθηση της ελληνικής παράδοσης. Σούπα βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας, κορμός κατσικίσιος σε φύλλο κανταίφι με σπιτική μαρμελάδα κυδωνιού, ριζότο μανιταριών του δάσους, ψητό γουρουνάκι γάλακτος, αρνίσιο κότσι στη γάστρα με παπαρδέλες και μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κρασιού Vinsanto Σαντορίνης και αποξηραμένων φρούτων, άρωμα δενδρολίβανου σερβιρισμένο με κρέμα κάστανο, είναι οι προτάσεις του σεφ που θα κάνουν τις πιο όμορφες μέρες του χρόνου, αξέχαστες!