Skip to main content

Η ελβετική VIO Chemicals άνοιξε παράρτημα στη Θεσσαλονίκη

Το παράρτημα της ελβετικής χημικής VIO Chemicals θα στεγάζεται στη θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων Thermi και θα εμπορεύεται δραστικές φαρμακευτικές ουσίες

Παράρτημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη άνοιξε η ελβετική χημική εταιρεία VIO Chemicals, με τον διακριτικό τίτλο VIO Pharmaceuticals, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το παράρτημα θα εμπορεύεται δραστικές φαρμακευτικές ουσίες και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την προμήθεια και εξυπηρέτηση των εταιρειών που αναπτύσσουν, παράγουν και εμπορεύονται τελικά φαρμακευτικά προϊόντα.

Το παράρτημα της VIO Chemicals θα στεγάζεται στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων, Κτήριο Thermi 1, Στέλιου Καζαντζίδη 47, 57001 Θέρμη.

Οι εταιρείες φαρμακευτικών προϊόντων επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τις ανάγκες τους μπροστά στις νέες κοινωνικές, οικονομικές και επιστημονικές προκλήσεις.

«Για περισσότερα από 15 χρόνια, η VIO Chemicals, με αποδεδειγμένο ιστορικό στο σχεδιασμό χημικών διεργασιών, και την ανάπτυξη, παραγωγή και αγορά ανταγωνιστικών και υψηλής ποιότητας προϊόντων, ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στην παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία», ανέφερε ο ελληνικής-καταγωγής Δημήτρης Καλίας, CEO και ιδρυτής της VIO Chemicals.

Έπειτα από τη λειτουργία του υπερσύγχρονου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης για δραστικές φαρμακευτικές ουσίες, η VIO Chemicals στρέφεται για δεύτερη φορά στην τοπική αγορά της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ως τον νέο Ευρωπαϊκό προορισμό για ξένες επενδύσεις.

«Η Θεσσαλονίκη προσφέρει ένα μοναδικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας που προωθεί την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη με σκοπό το άνοιγμα των επιχειρήσεων σε διεθνείς αγορές», πρόσθεσε ο κύριος Καλίας.

«Μεταφέροντας τις παγκόσμιες εμπορικές δραστηριότητές μας για την προμήθεια δραστικών φαρμακευτικών ουσιών στην Ελλάδα, στηρίζουμε την εθνική οικονομία και δείχνουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς», είπε ο κ. Καλίας.

Εκτός από τα γραφεία σε Ελβετία και Ελλάδα, η εταιρεία διαθέτει παραρτήματα στην Κίνα και την Ινδία, καθώς και ένα τεράστιο δίκτυο πωλήσεων, συνεργατών και προμηθευτών στις μεγαλύτερες  αγορές της Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας.