Skip to main content

Οι εντυπώσεις από τη Μαρέβα και τα κυβερνητικά τραπέζια στη Θεσσαλονίκη

Οι παρατηρήσεις γυναικών για την εμφάνιση της Μαρέβα Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και η σκιά του πρωθυπουργου κατά την παρουσία του στην πόλη

-Έκλεψε τις εντυπώσεις η Μαρέβα Μητσοτάκη στις συναντήσεις της στη Θεσσαλονίκη, ειδικά από τις γυναίκες. Παρατηρήσεις γυναικών για τη σύζυγο του πρωθυπουργού: Η μάσκα της ήταν στο ίδιο χρώμα, εκρού, με τα ρούχα της, κεντημένη με χάντρες. Ήπιε (στον Δήμο Καλαμαριάς) χυμό πορτοκάλι, όμως δεν άγγιξε τίποτα από τα φαγώσιμα κεράσματα. Απλή, γελαστή, προσιτή. Νύχια άβαφα, περιποιημένα όμως με μανικιούρ. Λεπτομέρεια που... σκοτώνει: έτσι επιβάλλει και το πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ για το νύχι!!!

-Είδαμε πολλά κυβερνητικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη από την προηγούμενη Παρασκευή. Τα τραπέζια ήταν πολλά. Δυο από αυτά είχαν κοινή παρουσία τον πολιτευτή Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Φάνη Παπά. Το πρώτο το μεσημέρι του Σαββάτου πριν την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού με συνδαιτυμόνες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ, Γιάννη Μασούτη. Το δεύτερο το βράδυ της Δευτέρας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση και τον γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστη Καβαλάκη.

-Τριγμούς προκαλεί η επιλογή να μη δοθεί ερώτηση στη συνέντευξη του πρωθυπουργού, τόσο στην ΕΡΤ3, όσο και στο ΑΠΕ/ΜΠΕ. Η ΕΣΗΕΜ-Θ έβγαλε και σχετική ανακοίνωση. Δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 ανάμεσα στους 30 που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού με φυσική παρουσία δεν υπήρχε. Υπήρχε για λογαριασμό του Πρακτορείου, αλλά δεν του δόθηκε ερώτηση. Δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 είχε διαπιστευτεί για να παρακολουθήσει τη συνέντευξη εξ αποστάσεως. Πρόβλημα για τον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, που συζητείται εδώ και μια εβδομάδα σε όλα τα πηγαδάκια. Πιθανώς με τη σύσταση παραρτήματος της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης στην πόλη, που μαθαίνουμε ετοιμάζεται, να στρώσουν τα πράγματα και να αποφευχθούν μελλοντικά οι «αστοχίες».

-Πάντως η προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ήταν στη διάρκεια της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στην πόλη η σκιά του. Παρέστη σε όλες τις θεσμικές εκδηλώσεις, που παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός, μεταξύ των οποίων και στη συνέντευξη τύπου, όπου εντυπωσίασε με τη μάσκα «παραλλαγής» που φορούσε. Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα, στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους βουλευτές στο Διοικητήριο κλήθηκε να παίξει τον ρόλο του Άκη Σκέρτσου ή «αντι...Σκέρτσου», κρατώντας τις σημειώσεις από αυτά που έλεγαν στον πρωθυπουργό οι βουλευτές.