Skip to main content

Η επέτειος της λήξης του Α' ΠΠ και η... ενίσχυση του σερβικού στρατού

Η επιστολή νέων από το Μάτι στον Πολάκη, ο καταζητούμενος Νίκολα Γκρουέφσκι και η επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Πολάκη.

Επιστολή νέων από το Μάτι, για τα ειρωνικά σχόλια του Πολάκη για την καταστροφή: «Διαβάζοντας αρχικά τα λόγια σας και μη γνωρίζοντας σας καλά, μου δημιουργήθηκε η εικόνα ενός περιθωριοποιημένου & αντικοινωνικού ατόμου, που δημοσιεύει απερίσκεπτα & βιαστικά μη έχοντας συνείδηση του προσβλητικού χαρακτήρα του λόγου του», αναφέρει σε επιστολή της, ομάδα νέων από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Η Κωνσταντοπούλου απεκάλεσε τον Πολάκη "κανίς του Τσίπρα". Άκου τώρα… Έναν άντρακλα που έδερνε Βορειοηπειρώτες και απείλησε δημοσιογράφο ότι θα τον βάλει τρία μέτρα κάτω από την γη, να τον αποκαλούν κανίς. Κυνηγετικό είναι ο άνθρωπος… Και μάλιστα γερμανικό, μια και οι Συριζαίοι είναι παραπαίδια της Μέρκελ.

[Τι εννοούσε η Κωνσταντοπούλου δηλαδή με το κανίς; Για όσους δεν ξέρουν, κανίς είναι εκείνα τα μικρά σκυλάκια που τα παίρνεις στην αγκαλιά σου και σε κατουράνε].

Το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων ανάρτησε στη σελίδα του την αναζήτηση του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι. Στη στήλη "Καταζητούνται" υπάρχει η φωτογραφία του Γκρούεφσκι και στοιχεία της ταυτότητάς του: Ο Νίκολα Γκρούεφσκι του Τάλο και της Νάντεντζα, γεννηθείς στις 31 Αυγούστου του 1970 στα Σκόπια, καταζητείται για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε για διάπραξη εγκλήματος. Δίδεται αμοιβή για τον εντοπισμό του.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Παρίσι, όπου συμμετείχαν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, προκλήθηκαν εκπλήξεις και αποδοκιμασίες από πολλούς επισκέπτες, ειδικά για τη θέση που παραχωρήθηκε στον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, αμέσως μετά από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βούτσιτς έδειξε κατανόηση και αποδέχθηκε τη συγνώμη του Γάλλου πρέσβη και τον ευχαρίστησε για τον σεβασμό που δείχνει για τα θύματα της Σερβίας. «Η Σερβία θα καλωσορίσει με εξαιρετικό τρόπο τον πρόεδρο της Γαλλίας, Μακρόν», έγραψε στο Twitter ο Βούτσιτς.

Πάντως, η Σερβία πραγματοποιεί  σημαντικές στρατιωτικές ασκήσεις για να σηματοδοτήσει τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με μια εμφανή δυναμική, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Κοσσυφοπέδιο...

«Ενισχύουμε δυναμικά το στρατό μας», δήλωσε ο Βούτσιτς στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTS. «Κανείς στην περιοχή, εκτός ίσως από τη Ρουμανία, δεν μπορεί να συγκριθεί με εμάς», είπε.

Αφιέρωμα στον Γαβρόγλου και τους ομοίους του. Η Ζακλίν Ντε Ρομιγί, η μεγάλη Γαλλίδα ελληνίστρια, που το 2000 ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του ελληνισμού, είπε: «Αν η Ελλάδα μάς ζητούσε πίσω όλες τις λέξεις της που έχουμε δανειστεί, ο Δυτικός πολιτισμός θα κατέρρεε». Γι’ αυτό και το υπουργείο α-Παιδείας υποβαθμίζει κι άλλο τα αρχαία ελληνικά.