Skip to main content

Η επίσκεψη Φραντζή στο Άγ. Όρος και η επίσκεψη Πατούλη στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη εκτός έδρας επίσκεψη για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, αύριο στη Θεσσαλονίκη, μετά τη στήριξή του από τη ΝΔ.

-Προσωπικό τετ α τετ είχαν σε γνωστό μπαρ της Καλαποθάκη, που αποτελεί κι από τα στέκια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης και η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Πολιτισμού, πρώην υπουργός Πολιτισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Η συζήτηση διήρκεσε επί αρκετή ώρα, χωρίς όμως να μάθουμε τι ειπώθηκε. Η συνάντηση έγινε και υπό τα βλέμματα ΣΥΡΙΖΑίων της πόλης, οπότε σχολιάστηκε δεόντως...

-Από το Άγιον Όρος στη Δόμνα, ο γνωστός «καραμανλικός» και πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βάκης Φραντζής. Με παρέα τον επίσης «καραμανλικό», Τέλη Θωμόπουλο, τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Χάρη Αηδονόπουλο, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και τον υπεύθυνο του γραφείου του περιφερειάρχη, Θανάση Θάνο, ο κ. Φραντζής εθεάθη σε πολλές φωτογραφίες από τις μονές του Αγίου Όρους. Και με την επιστροφή του, επανήλθε και στη γνωστή παρέα της Δόμνας, δηλαδή τον πρώην δημοτικό σύμβουλο, Χρήστο Μάτη, αλλά και τον υποψήφιο δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο κ. Φραντζής έχει πορεία μπροστά του και μέλλον στις φωτογραφίες αν αποφασίσει να τα πει με όλους τους κεντροδεξιούς υποψήφιους δημάρχους της Θεσσαλονίκης. Εκτός κι αν ο προβληματισμός περί στήριξης περιλαμβάνει μόνο τους κ.κ. Ζέρβα και Αηδονόπουλο... Περισσότερο για προσωπικές σχέσεις πρόκειται, παρά για προτιμήσεις, αν και τις συζητήσεις μάλλον μονοπωλούν τα δημοτικά της πόλης.

-Ζήλεψαν από τους Σπύρο Βούγια και Νίκο Νυφούδη οι αυτοδιοικητικοί των Αθηνών κι έρχονται αύριο στα μέρη μας; Πρώτη εκτός έδρας επίσκεψη για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, αύριο στη Θεσσαλονίκη, μετά τη στήριξή του από τη ΝΔ. Ο κ. Πατούλης θα συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση – διάσκεψη σχετικά με την αναγκαιότητα και την ωφέλεια της διενέργειας του προφίλ υγείας στους δήμους. Η εκδήλωση θα γίνει στο δημαρχείο Πανοράματος και προφανώς θα συμμετάσχει και ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Θα μιλήσουν μεταξύ τους και για την περιπέτεια των στηρίξεων της ΝΔ στην Αυτοδιοίκηση; Δεύτερος αυτοδιοικητικός που επισκέπτεται αύριο την περιοχή μας και συγκεκριμένα τις Σέρρες είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης. Θα παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Φίλη, με θέμα «Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν», ενώ στην ίδια εκδήλωση ομιλητής θα είναι και ο Σερραίος διεθνολόγος και αναπληρωτής γραμματέας διεθνών σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

-Με καμάρι ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, αντιμετώπισε την ισχνή εκπροσώπηση των βουλευτών στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες. Πρώτον επειδή ήταν ο ένας από τους δυο βουλευτές που παραβρέθηκαν στην κηδεία και δεύτερον επειδή το έκανε και ως εκπρόσωπος της ΝΔ. Για την απουσία βουλευτών από την κηδεία εκφράζεται σχετική γκρίνια, ειδικά στους κύκλους της παραδοσιακής Δεξιάς.

-Τρίτο workshop για τον περιφερειακό σύμβουλο, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πιθανότατα υποψήφιο βουλευτή του κόμματος στη Β' Θεσσαλονίκης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, Φάνη Παπά. Η πρωτότυπη πρωτοβουλία του να κάνει στην ουσία προεκλογικό διάλογο, μέσω workshop, γίνεται... θεσμός, καθώς για τρίτο συνεχόμενο μήνα οι θεματικές συνεχίζονται. Αυτή τη φορά το workshop είναι στο στοιχείο του κ. Παπά, την αγροτική επιχειρηματικότητα. Θα εξεταστούν περιπτώσεις που εμπνέουν τους ανθρώπους της υπαίθρου κι όχι μόνο, καθώς θα αναλυθούν λεπτομερώς κι από ειδικούς ζητήματα σχετικά με εξαιρετικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τα αμπελόφυλλα, οι βρώσιμες ελιές, ο αγροτουρισμός και κυρίως η οικογενειακή αγροτική οικονομία, με στόχο να καταδειχτούν τρόποι για να αποκτήσουν τα προϊόντα προστιθέμενη αξία. Επίσης, θα συζητηθούν ζητήματα ψηφιακής αγροτικής επιχειρηματικότητας, προγράμματα προώθησης εξειδικευμένων προϊόντων, όπως το τυρί, η καθετοποίηση της αγροτικής παραγωγής, ο καταναλωτισμός και η αγροτική οικονομία, σύγχρονα παραδείγματα κτηνοτροφίας, με μονάδες που κάνουν πράξη την κυκλική οικονομία, αλλά και μονάδες που εξειδικεύουν ανά ζώο, μέσω της πληροφορικής, την ανάπτυξή τους. Πάντως, ο κ. Παπάς δε μένει μόνο στις πρωτοτυπίες, καθώς και ο παραδοσιακός τρόπος προεκλογικού αγώνα αποδίδει. Έτσι μαθαίνουμε ότι πέραν της συγκέντρωσης που έκανε στο Σταυρό, αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη πηγαίνει στα Κύμινα για να συναντηθεί με κόσμο από Κύμινα, Βραχιά και Μάλγαρα. Και θα συνεχίσει. Σε αυτές τις συναντήσεις συζητείται τόσο η πολιτική επικαιρότητα, όσο και τα τοπικά ζητήματα κάθε περιοχής.