Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποια ξενοδοχεία θα μείνουν ανοιχτά ως ειδικές περιπτώσεις

Δείτε τα ονόματα των τουριστικών καταλυμάτων που επιτρέπεται να λειτουργήσουν κατ' εξαίρεση, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Τουρισμού.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Πέμπτη τα ονόματα των τουριστικών καταλυμάτων που με απόφαση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, επιτρέπεται να λειτουργήσουν κατ' εξαίρεση, σύμφωνα με την παρ. 4 του 68ου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68).

Τα καταλύματα αυτά, όπως προβλέπεται και με την κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 987/Β/22.3.20), έχει κριθεί ότι είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση:

(α) προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας,

(β) πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού,

(γ) προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών,

(δ) προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών,

(ε) προσφύγων ή αιτούντων άσυλο,

(στ) φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγά- ζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην Ελλάδα,

(ζ) εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτόν.

Δείτε αναλυτικά τα ξενοδοχεία εδώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί, στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργούν κατ' εξαίρεση το ξενοδοχείο Ροτόντα, στην οδό Μοναστηρίου 97, το ξενοδοχείο Πανόραμα, στην οδό Αναλήψεως 26 και το ξενοδοχείο Βεργίνα στην οδό Μοναστηρίου 19, αλλά και ως ειδικές περιπτώσεις τα ακόλουθα από τη λίστα που δημοσιεύτηκε σήμερα.