Skip to main content

Οι έρευνες πετρελαϊκών κολοσών στην Κρήτη και το γεωτρύπανο Φατίχ

Τα συμπεράσματα από την σύναντηση της Ένωση Σλαβικών ["Μακεδονικών"] Ενώσεων της Διασποράς και το σπασμένο μνημείο του Βορειοηπειρώτη ήρωα.

Οι Εxxon Mobil, Total και Repsol έχουν υπογράψει συμβάσεις και είναι έτοιμες να εξερευνήσουν περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, αλλά αναμένουν εδώ και μήνες στο... ακουστικό τους.

Είναι άγνωστο το κίνητρο του ΣΥΡΙΖΑ να αρνείται έρευνες σε περιοχές της Κρήτης, από ισχυρές εταιρίες -όπως έπραξε η Κύπρος- κατακυρώνοντας ουσιαστικά την περιοχή. Ο Άγγελος Συρίγος προειδοποιεί: Αν οριοθετήσει η Τουρκία ΑΟΖ με Αίγυπτο, τρέχα μετά να βρεις το δίκαιό σου.

«Σταματήστε την "εθνοκτονία" των Μακεδόνων», είναι το συμπέρασμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες στο Παρίσι, από την Ένωση Σλαβικών ["Μακεδονικών"] Ενώσεων της Διασποράς. Για τη συμφωνία με την Ελλάδα λένε ότι είναι αντι-μακεδονική, αντι-συνταγματική, παράνομη και καταπιεστική.

Οι λεγόμενες "Μακεδονικές Ενώσεις" με ακτιβιστές από την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Αμερική, υιοθέτησαν πλατφόρμα για κοινή δράση κατά των πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί με τη Συνθήκη των Πρεσπών.

Δήλωσε ο Νίκος Δένδιας στην Βουλή, και το δημοσιεύει ο αλβανικός Τύπος: «Στο πλαίσιο της έναρξης των διαπραγματεύσεων ένταξης της Αλβανίας (για την οποία η ΕΕ έχει δώσει σαφείς όρους) θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την εκπλήρωση από την Αλβανία των 5 κορυφαίων προτεραιοτήτων.

» Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά και θα εργαζόμαστε για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της ελληνικής εθνικής μειονότητας».

Και μόλις το είπε, και χάρηκε που έδειξε πυγμή, Αλβανοτσάμηδες έσπασαν για δεύτερη φορά Μνημείο Βορειοηπειρώτη ήρωα. Από παρακολουθήσεις των συμβάντων πάμε καλά. Στην εφαρμογή των Συμφωνιών σκοντάφτουμε, αφού ποτέ δεν υπήρξε δυναμική αντίδραση από την Ελλάδα. Και η απάντηση του ΥΠΕΞ στο παραπάνω γεγονός, ανούσια όπως πάντα.

Δημοσίευσε εχθές η voria.gr ότι από τον Ιανουάριο μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, διαπιστώθηκε τεράστια αύξηση σε διανυκτερεύσεις πολιτών από διάφορες Ασιατικές χώρες, αλλά και από το Αφγανιστάν.

Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στα προγράμματα Διεθνών Οργανισμών Μετανάστευσης. Ο συνολικός αριθμός τους υπολογίζεται σε 24.373 διανυκτερεύσεις και επηρεάζει την εικόνα των διανυκτερεύσεων στη Θεσσαλονίκη.

Είδες πώς αποδίδει η ευφυής τουριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της Κουντουρά. Με ανοιχτά σύνορα, γεμίζουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, με πρόσφυγες/μετανάστες.

Στις φήμες περί θανάτου του Ερντογάν, απάντησε ο Τούρκος μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, Ενές Καντέρ, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα. Ο Καντέρ τουίταρε: «Δεν μπορεί να έπαθε καρδιά, γιατί δεν έχει».

Τουρκικές εταιρείες μόνο και προσωπικό παραμένουν στο τουρκικό γεωτρύπανο "Φατίχ" ("Πορθητής"), έπειτα από την αποχώρηση των τελευταίων δύο διεθνών εταιρειών που είχαν παραμείνει εν μέρει σε υποστήριξη των παράνομων δραστηριοτήτων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Φιλελεύθερου" Κύπρου, οι δύο εξειδικευμένες εταιρείες που παρέμειναν μετά την αποχώρηση των υπόλοιπων εταιρειών μόλις το "Φατίχ" πήρε θέση για παράνομη γεώτρηση, αποχώρησαν κι αυτές πλήρως, γεγονός που σημαίνει ότι το "Φατίχ" μένει χωρίς την απαραίτητη εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη.