Skip to main content

Οι αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας και το προκλητικό «Ουράνιο Τόξο»

Η αφαίρεση κεφαλαίων για τους Μακεδονομάχους από την ιστορία της Γ' Λυκείου, η αλβανική Μαφία στην Ιταλία και τα μάτια της MIT στην Κύπρο

Θα είναι βαρύ να πω ότι η κυβέρνηση μισεί τον ελληνισμό και προσπαθώ να καταλάβω, ποιο είναι το κίνητρο να αποφασίζει κάθε τι που επιθυμεί η εθνοφοβική θολοκουλτούρα. Το τελευταίο κατόρθωμα της κυβέρνησης δια χειρός Γαβρόγλου, πάντα πρόθυμου να παραχωρεί σε Σλάβους και Τούρκους, είναι η αφαίρεση κεφαλαίων από την ιστορία που αφορούν τους Μακεδονομάχους.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, η συγκεκριμένη μείωση «έγινε προκειμένου να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην τρίτη γυμνασίου». Ο Γαβρόγλου άραγε, είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσει, ότι άλλη είναι η νοητική κατάσταση των μαθητών του Γυμνασίου, που είναι παιδιά, και άλλη των μαθητών του Λυκείου, που είναι νέοι, και κάποιοι ψηφίζουν;

Για να μη ξεχνάμε: «Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μου, θα είμαστε "Βόρειο-Μακεδόνες", έχουμε ένα πρόθεμα το "Βόρεια", αλλά παραμένουμε "Μακεδονία", δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ και συνέχισε: «Η συμφωνία με την Ελλάδα αναγνωρίζει τη "μακεδονική" γλώσσα, την αυτοδιάθεση μας».

Και φυσικά, εκδίδει αμέσως ψήφισμα το Ουράνιο Τόξο, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, από την Ελλάδα, να αναγνωρίσει την εθνική "μακεδονική" της μειονότητας, να εισάγει τη "μακεδονική" γλώσσα στην δημόσια εκπαίδευση, στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται και να επιτρέψει άμεσα την άνευ όρων επιστροφή των "Μακεδόνων" πολιτικών προσφύγων, κλείνοντας έτσι οριστικά και αμετάκλητα ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αποτελεί παράλληλα και την τελευταία ανοικτή πληγή του εμφυλίου πολέμου.

Τα ακούει αυτά ο κύριος Κοτζιάς; Αυτό που ζητά το Ουράνιο Τόξο, είναι η διάνοιξη ενός μονοπατιού. Επειδή θα ζητήσει σε λίγο και τη διάνοιξη λεωφόρου, όπως αποκαλύπτει σε άλλη στήλη ο Μακεδών.

Αλλά, ο κύριος Κοτζιάς υποστηρίζει ότι μόνον αυτός υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Οι προηγούμενοι τι έκαναν; Δεν υπέγραφαν κύριε Κοτζιά μια επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, κι ας τους πίεζαν, όσοι πίεζαν κι εσάς. Η Αριστερά δεν έχει πρόβλημα. Υπογράφει ό,τι της δώσουν, αρκεί να υπάρχει καλό αντάλλαγμα. Και μου είναι αδιάφορο αν αυτό είναι κομματικό ή προσωπικό.

Αυτογνωσία Αλβανού Βουλευτή. Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Ιταλός εισαγγελέας στην περιοχή της Καλαβρίας, Νίκολα Γκρατέρι, δήλωσε ότι η αλβανική Μαφία στην Ιταλία θεωρείται από τις πιο ισχυρές οργανώσεις και ότι θα είναι η Μαφία του μέλλοντος.

Στις δηλώσεις αυτές του Ιταλού εισαγγελέα απάντησε ο Αλβανός βουλευτής της αντιπολίτευσης (Δημοκρατικό Κόμμα), Γκεντ Στραζιμίρι, ο οποίος δήλωσε με σκωπτικό ύφος: «Εκείνοι που οι Ιταλοί θεωρούν ως Μαφία του μέλλοντος στην Ιταλία ή και στη Νότια Αμερική, στην Αλβανία αποτελούν τη σημερινή κυβέρνηση».

Μάτια και αυτιά στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου έχει η τουρκική ΜΙΤ. Παρακολουθούν πολίτες που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και τους φακελώνουν.  Αυτό αποκαλύπτει η περίπτωση της Σύρας Φαντίλα Τζίκου, η οποία είναι πολιτική πρόσφυγας και ζει στη Κύπρο. Όταν εξελισσόταν η τουρκική επίθεση στο Αφρίν, η Τζίκου είχε λάβει μέρος σε διαδήλωση κατά της επιθετικότητας των Τούρκων.

Την περασμένη Κυριακή επιχείρησε να περάσει στα Κατεχόμενα και συνελήφθη γιατί συμμετείχε στη διαδήλωση ποδοπατώντας μια φωτογραφία του Ερντογάν και κρατώντας στα χέρια της μια αφίσα του Οτσαλάν. Η γνωστή τουρκική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη της.