Skip to main content

Η Eurolife FFH επιταχύνει το διάλογο για την κλιματική αλλαγή

Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές παγκοσμίως, το Athens Climate Hub έρχεται να ενισχύσει τον διάλογο για το θέμα

Tην χαρτογράφηση των κύριων προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα υποστηρίζει η Eurolife FFH με πρωτοβουλίες και συνεργασίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα κάθε ανθρώπου, δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο. Με την αποκλειστική υποστήριξή της, υλοποιείται το Athens Climate Lab που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Global Shapers Athens Hub.

Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για το περιβάλλον και την υγεία παγκοσμίως, το Athens Climate Hub έρχεται να ενισχύσει τον διάλογο γύρω από αυτό το σημαντικό ζήτημα, αποτελώντας μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, προτάσεων και λύσεων για την Αθήνα. Στην πρωτοβουλία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κεντρική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτική σκηνή, τον εταιρικό κόσμο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη νέα γενιά.

Ταυτόχρονα, το Athens Climate Lab θα καταγράψει, για πρώτη φορά, τους κύριους φορείς επιρροής σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής στην Αθήνα. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλει στη διαμόρφωση των βέλτιστων δράσεων για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια εντοπιστούν και να εφαρμοστούν οι κατάλληλες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην πόλη. Στο πλαίσιο του Athens Climate Lab θα αξιοποιηθεί η μεθοδολογία του design thinking (η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων) και του systemic impact (η μελέτη των αλλαγών που επηρεάζουν ουσιαστικά ένα σύστημα), με την καθοδήγηση των facilitators του οργανισμού καινοτομίας Youthnest.

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να συνεργάζεται με φορείς και οργανισμούς που έχουν στον πυρήνα των δραστηριοτήτων τους ένα καλύτερο αύριο για κάθε άνθρωπο. Η συνεργασία με το Global Shapers Athens Hub, το δίκτυο νέων το οποίο αναπτύχθηκε μέσα από το World Economic Forum, έχει ως στόχο να δώσει λύση σε σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής κάθε ανθρώπου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.