Skip to main content

Η ΕΥΑΘ σε ανάπτυξη... fast track με σεμινάριο από κορυφαίο εισηγητή

Οι νέοι διευθυντές της ΕΥΑΘ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν έναν εκ των καλύτερων εισηγητών στον κόσμο σε σεμινάριο για το «Fast Track to Scaling Up»

Στο... σεμιναριακό τραπέζι με έναν από τους καλύτερους εισηγητές στον κόσμο είχαν την ευκαιρία να καθίσουν οι διευθυντές της ΕΥΑΘ, παρακολουθώντας το «παράδειγμα» ανάπτυξης και αναδιοργάνωσης των μεγαλύτερων επιχειρήσεων διεθνώς.  

O Christo Popov, CEO της Fast Track, βρέθηκε στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά για το διευθυντικό team της ΕΥΑΘ με ένα από τα καλύτερα σεμινάρια (workshops) που γίνονται για υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη ανά τον κόσμο, το «Fast Track to Scaling Up».

«Είμαι εντυπωσιασμένος που μας προσέγγισε μια ΔΕΚΟ του ελληνικού Δημοσίου. Αυτό για μένα είναι ένα σημάδι ότι η Ελλάδα ως οικονομία, ως επιχειρηματική αντίληψη μπαίνει πλέον σε νέα τροχιά, αποκτά νέα ζωή. Βλέπω τεράστιες προοπτικές στην ΕΥΑΘ. Είδα ανθρώπους που θέλουν να μάθουν, να φτιάξουν μια σύγχρονη, αποτελεσματική επιχείρηση, και κυρίως είδα ανθρώπους περήφανους που δουλεύουν σε αυτήν. Δυσκολίες υπάρχουν, αλλά οι προοπτικές παραμένουν μεγάλες!", επισήμανε ο κ. Popov.



«Είμαι ενθουσιασμένος που καταφέραμε και φέραμε τον Christo αποκλειστικά για την ΕΥΑΘ, αλλά και για την πολύ μεγάλη θετική απήχηση που διαπίστωσα ότι είχε στην top διοικητική ομάδα μας. Η ΕΥΑΘ είναι μια πολύ δυνατή εταιρεία, με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Η εκμετάλλευση αυτών των προοπτικών εξαρτάται πρωτίστως από τους ανθρώπους της. Με αυτό το workshop κάναμε ένα πολύ καλό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, πρώτα για τους εαυτούς μας και τους υφισταμένους μας και στη συνέχεια για όλη την εταιρία, την πόλη και τους μετόχους μας», δήλωσε ο CEO της ΕΥΑΘ, Νάρκισος Γεωργιάδης.

Οι νέοι διευθυντές της εταιρείας, όπως προέκυψαν από την πρόσφατη αναδιοργάνωση της εταιρικής δομής της ΕΥΑΘ, είχαν την ευκαιρία να δουν το «παράδειγμα» ανάπτυξης των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο, όπως και τις δυνατότητες βελτίωσης των διοικητικών, ηγετικών και προσωπικών τους ικανοτήτων. Οι σωστοί άνθρωποι στα σωστά πόστα, η χάραξη στέρεας στρατηγικής σε μια επιχείρηση, τα "κλειδιά" για την αποτελεσματική λειτουργία μιας επιτελικής ομάδας κι ακόμη έννοιες όπως εμπιστοσύνη, απλότητα, εντιμότητα, εστίαση σε στόχους ήταν ψηλά στην ατζέντα του διημέρου.

Ειδικότερα, ο εισηγητής, με την αμεσότητα και τη διεθνή εμπειρία του σε αναπτυξιακά εταιρικά πρότζεκτ, παρουσίασε στα διευθυντικά στελέχη της ΕΥΑΘ τη μεθοδολογία του για το πώς "μεγαλώνει" μια επιχείρηση εστιάζοντας σε 5 τομείς: στρατηγική, εκτέλεση, ανθρώπινο δυναμικό, οικονομική απόδοση, προσωπικές επιδόσεις.  

Τι αποκόμισαν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο; Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, συμφώνησαν στις τρέχουσες λειτουργικές και εκτελεστικές ικανότητες της εταιρείας, επανέλαβαν τους στρατηγικούς στόχους της νέας διοίκησης, αναγνώρισαν την ανάγκη για καλλιέργεια σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας και  προσδιόρισαν με σαφήνεια τους σημαντικότερους μετρήσιμους δείκτες απόδοσης (KPIs) για κάθε διεύθυνση, όπως και για το σύνολο της εταιρίας. Κυρίως, όμως, όπως αναφέρεται, έμαθαν τα «μυστικά» για τη βελτίωση της απόδοσης κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά και δεσμεύτηκαν εκ νέου οι ίδιοι να υπηρετήσουν τον βασικό στόχο της ανέλιξης της εταιρείας και της μετεξέλιξής της σε μια σύγχρονη ΔΕΚΟ στην υπηρεσία του καταναλωτή.