Skip to main content

Η «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου και τα Όσκαρ τώρα και στο στοίχημα

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ανάμεσα στα στοιχηματικά φαβορί σε τρεις κατηγορίες των Βραβείων Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Δύο ημέρες μόνο έχουν μείνει για το ετήσιο μεγάλο ραντεβού του κινηματογράφου και όλη η χώρα αναμένει με αγωνία να δει εάν η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου θα καταφέρει να αποσπάσει ένα ή περισσότερα χρυσά αγαλματίδια.

Μετά το θρίαμβο στα βραβεία BAFTA και τις επτά διακρίσεις, η «Ευνοούμενη» έχει «σκαρφαλώσει» στις υψηλές θέσεις των στοιχηματικών αποδόσεων για τα βραβεία. Σύμφωνα με το ειδικό κουπόνι του Πάμε Στοίχημα για τα Βραβεία Ακαδημίας Κινηματογράφου, η ταινία του Έλληνα δημιουργού είναι ανάμεσα στα φαβορί των κατηγοριών Πρωτότυπο Σενάριο, Μοντάζ και Α' Γυναικείος Ρόλος.

Η «Ευνοούμενη» είναι υποψήφια σε δέκα κατηγορίες συνολικά, μεταξύ των οποίων «Καλύτερης Ταινίας», «Α' Γυναικείου Ρόλου» και «Β' Γυναικείου Ρόλου», οι οποίες συγκαταλέγονται στις «μεγάλες» των βραβείων.

Πρωτότυπο Σενάριο

Το ιδιαίτερο story και οι ευρηματικοί διάλογοι των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα στην «Ευνοούμενη» έχουν αναδείξει την ταινία ως πρώτο φαβορί της κατηγορίας. Ακολουθεί το «Πράσινο Βιβλίο» που εξιστορεί την περιπλάνηση του διάσημου Αφροαμερικανού πιανίστα Ντον Σίρλεϊ και του πρώην πορτιέρη Τόνι Βαλελόνγκα  στο ρατσιστικό Νότο των ΗΠΑ.

Μοντάζ

Λίγο πίσω από το «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία», την ταινία-καταπέλτη ενάντια στη σύγχρονη αμερικανική πολιτική σκηνή, έρχεται ο Γιώργος Μαυροψαρίδης με την εξαιρετική του δουλειά για την «Ευνοούμενη». Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Αμερικανική Ένωση Μοντέρ βράβευσε τον Έλληνα μοντέρ για τη συγκεκριμένη ταινία.

Α΄ Γυναικείος Ρόλος

Όλο το Χόλυγουντ παραμιλά εφέτος με τη «βασιλική» ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν. Η μοναδική «Βασίλισσα Άννα» του Λάνθιμου κέρδισε πριν από λίγες ημέρες τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία του Α' Γυναικείου ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ και βρίσκεται στη δεύτερη θέση των φαβορί στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα. Την πρώτη θέση κατέχει η «Σύζυγος» που ενσαρκώνει με μοναδικό τρόπο η Γκλεν Γκλόουζ, η οποία και πρόσφατα έλαβε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

Ο μεγάλος αντίπαλος

Το αριστούργημα του Αλφόνσο Κουαρόν, «Ρόμα», φιγουράρει ως το μεγάλο φαβορί των εφετινών βραβείων στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία και Βραβείο Σκηνοθεσίας. Τις δύο πολυπόθητες διακρίσεις απέσπασε το ψυχολογικό δράμα του Μεξικανού σκηνοθέτη και στα πρόσφατα βραβεία BAFTA.

Μεγάλες αποδόσεις για θρίαμβο του Λάνθιμου

Για όσους πιστεύουν ότι ο Έλληνας σκηνοθέτης θα «σαρώσει» τα χρυσά αγαλματίδια το Πάμε Στοίχημα προσφέρει ένα ειδικό στοίχημα με ιδιαίτερα μεγάλη απόδοση. Συγκεκριμένα, το κουπόνι του ΟΠΑΠ περιλαμβάνει συνδυαστικό στοίχημα να κερδίσει η «Ευνοούμενη» τρία βραβεία: Καλύτερης Ταινίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Κοστουμιών.

Αντίστοιχα, για την ταινία «Ρόμα» το Πάμε Στοίχημα προσφέρει συνδυαστικό στοίχημα για την κατάκτηση τριών βραβείων: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Δείτε αναλυτικά όλες τις προσφορές που είναι διαθέσιμες στα πρακτορεία ΟΠΑΠ ΕΔΩ