Skip to main content

Οι ευρωπαϊκές συμμαχίες του Τζιτζικώστα και η πρώτη προτεραιότητα της Ράπτη

Οι σαρωτικοί έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις κρεάτων, η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της Έλενας Ράπτη και ο ετοιμοπόλεμος Στράτος Σιμόπουλος

-Τη Γενική Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, οργανισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέλαβε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και Δρ. Κτηνιατρικής, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος φέτος είναι ο συντονιστής των ελέγχων που γίνονται σε όλη τη χώρα για το πασχαλινό τραπέζι από τον οργανισμό. «Ειδικότητα» του κ. Γαλαμάτη οι ελληνοποιήσεις κρεάτων και ειδικά των αμνοεριφίων, οπότε οι έλεγχοι είναι και σαρωτικοί και ενδελεχείς και στοχευμένοι. Ακόμη και σε «άβατα», ειδικά της Αττικής, όπου άλλωστε διακινούνται και οι μεγαλύτερες ποσότητες. Εξάλλου, οι έλεγχοι αφορούν κυρίως στις δυο μεγάλες κρεαταγορές χονδρεμπορίου, του Ρέντη και της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις δυο μεγάλες αγορές για τους καταναλωτές, τη Βαρβάκειο και το Καπάνι, σημεία στα οποία ο κ.Γαλαμάτης έχει οριστεί για το φετινό Πάσχα γενικός συντονιστής όλων των εμπλεκόμενων ελεγκτικών μηχανισμών . Ο κ. Γαλαμάτης μοιράζει το χρόνο του πλέον μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, συντονίζοντας, μεταξύ άλλων, το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Το σχέδιο των ελέγχων δε, το είχε έτοιμο από... χρόνια. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, η θέση του ως Γενικού Διευθυντή δεν είναι ορισμός ή πολιτικό... δωράκι, αλλά επαγγελματική ανέλιξη, βάσει διαγωνισμού και προσόντων.

-Στις εξαιρετικά μελετημένες «συμμαχίες» του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Ευρώπη, ξεχώρισε εκείνη με τον Αρμίν Λασέτ, τον διάδοχο της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Τζιτζικώστας δεν πραγματοποίησε τυχαία την πρώτη επίσκεψή του ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, στο Ντίσελντορφ, την έδρα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, του οποίου ηγείται ο κ. Λασέτ, ο οποίος είναι πλέον ο επόμενος πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας και θα διεκδικήσει να είναι και ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας.

-Δικαιωμένος αισθάνεται ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, για την απόφαση του ΣτΕ με την οποία ανάβει το «πράσινο φως» για την έναρξη υλοποίησης του σταθμού Βενιζέλου του μετρό. Να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σιμόπουλος ήταν από τους πρώτους και τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της συγκεκριμένης λύσης και δέχτηκε μεγάλη κριτική για τη στάση του από όσους υποστήριζαν το σχέδιο της κατασκευής του σταθμού με κατά χώραν ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Δεν ξέρουμε αν το σίριαλ κάπου εδώ τελείωσε, πάντως ο κ. Σιμόπουλος παραμένει ετοιμοπόλεμος...

-Σε πρώτη πολιτική προτεραιότητά της έχει αναγάγει τα κοινωνικά ζητήματα η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Έλενα Ράπτη. Αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της στο θέμα της αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ενώ δίνει πάντα το παρών σε δράσεις βοήθειας άπορων οικογενειών και ευπαθών ομάδων. Είναι ιδρυτικό μέλος της κοινωνικής οργάνωσης «Αγάπη» και μαζί με τα μέλη της ετοίμασαν και φέτος τα «δέματα αγάπης» για το Πάσχα, τα οποία μοιράζονται σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη και σε φιλανθρωπικούς συλλόγους. Η «Αγάπη» κλείνει φέτος 21 χρόνια προσφοράς και η αδιάλειπτη παρουσία της κ. Ράπτη στις δράσεις της κλείνει και τα στόματα των κακεντρεχών που πίσω από την παρουσία της βλέπουν σκοπιμότητες.