Skip to main content

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics στη Θεσσαλονίκη

Μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια θα αγωνιστούν, τη Δευτέρα 26/11, σε μεικτές ομάδες με αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα Καλαθοσφαίρισης του νομού.

Στους εορτασμούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics συμμετέχει και φέτος η Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια, μαθητές του Κολλεγίου θα αγωνιστούν, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, σε μεικτές ομάδες με αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα Καλαθοσφαίρισης του νομού Θεσσαλονίκης.

Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης  Special Olympics, στο πλαίσιο της συνεργασίας FIBA EUROPE και των Special Olympics Ευρώπης έχει καθιερωθεί από το 2004. Μία εβδομάδα το χρόνο είναι αφιερωμένη στους αθλητές της Καλαθοσφαίρισης, ένα από τα  πιο δημοφιλή  αθλήματα των Special Olympics. Η 15η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics 2018, ορίστηκε να πραγματοποιηθεί από 24 Νοεμβρίου ως και 2 Δεκεμβρίου 2018, σε όλη την Ευρώπη, με μια σειρά εκδηλώσεων.

Πάνω από 19.000 αθλητές σε 35 χώρες της Ευρώπης διοργανώνουν 250 τοπικές και εθνικές δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης  Special Olympics 2018.  Στόχος της είναι η προώθηση των αγωνισμάτων 3x3 Basketball και Mini – Basketball για τους αθλητές κάτω των 14 ετών αλλά και το Unified Basketball για την προώθηση των μεικτών ομάδων (Unified Teams), ομάδων αποτελούμενες από άτομα με και χωρίς διανοητική αναπηρία.

Έχοντας την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής γι’ ακόμη μια φορά, τα Special Olympics Hellas στο πλαίσιο της 15ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας  Καλαθοσφαίρισης, διοργανώνουν αγώνες με τη συμμετοχή ομάδων Γυμνασίων και Λυκείων γενικής εκπαίδευσης του Ν. Αττικής, Φορέων Ειδικής Αγωγής Ν. Αττικής, Ομάδων του PAO B.C. Academy καθώς και των Παίδων του Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ» οι οποίες θα αγωνιστούν από κοινού με τις ομάδες των προπονητικών προγραμμάτων Καλαθοσφαίρισης των Special Olympics Hellas, σε αγώνες Unified, κάνοντας πράξη το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Special Olympics Play Unified. Learn Unified.

Πιο συγκεκριμένα: τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου αθλητές των Special Olympics Hellas θα επισκεφτούν το Κλειστό Γυμναστήριο του Campion School και θα αγωνιστούν σε αγώνες Unified 3x3. Την επόμενη ημέρα το ραντεβού μας είναι στο Κλειστό Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης του Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ». H ομάδα των παίδων του Μίλωνα η οποία έχει ενταχθεί από τη φετινή χρονιά στο πρόγραμμα των Unified Sports θα μοιραστεί το παρκέ με τους αθλητές των Special Olympics Hellas.

Οι αθλητικές δράσεις της Αττικής, ολοκληρώνονται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού. Εκεί, οι μαθητές του Κολλεγίου για ακόμη μια φορά, θα φιλοξενήσουν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, του 5ου ΓΕΛ Κορυδαλλού, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ηρακλείου και αθλητές των Special Olympics Hellas, για να συμμετάσχουν σε αγώνες Unified 3x3.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 26  Νοεμβρίου 2018

08.30  Άφιξη Ομάδων
09:30 Τελετή Έναρξης  | Παράταξη Ομάδων

•    Χαιρετισμός Εκπροσώπου Special Olympics Hellas | Βασίλης Κασιμάτης, Sports Director
•    Χαιρετισμός Εκπροσώπου Κολλεγίου Ανατόλια |
•    Όρκος Αθλητή Special Olympics | Κώστας Σκίπης
•    Ύμνος Special Olympics

10.00 Αγώνες Unified

Προπονητικά Προγράμματα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics Hellas N. Θεσσαλονίκης

Ομάδες Γυμνασίου & Λυκείου Κολλεγίου Ανατόλια

11.15 Παρουσίαση Προγράμματος Cheerleaders Special Olympics Hellas                                                                           

11.30 Αγώνες Unified

Προπονητικά Προγράμματα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics Hellas N. Θεσσαλονίκης

Ομάδες Γυμνασίου & Λυκείου Κολλεγίου Ανατόλια

12.15 Αναμνηστική φωτογραφία - Απονομή Πλακετών, Μεταλλίων και Αναμνηστικών Διπλωμάτων
                      
12.30 Λήξη Εκδήλωσης