Skip to main content

Καθιερώνεται πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου «Φώφη Γεννηματά»

Η κυβέρνηση πρόκεται να θεσπίσει πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου και το ονομάσει «Φώφη Γεννηματά», μετά από πρόταση του Ηλία Μόσιαλου.

Πρόγραμμα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του καρκίνου με το όνομα «Φώφη Γεννηματά» πρόκεται να οργανώσει η κυβέρνηση.

Ύστερα από πρόταση του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Eπιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλία Μόσιαλου, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην οργάνωση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου

«Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου και να το ονομάσει "Φώφη Γεννηματά"», ανέφερε εχθές σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας.

Όπως τόνισε, «η δημόσια ζωή της χώρας είναι πολύ φτωχότερη από σήμερα. Δεν αναφέρομαι στην πολιτική μόνο, γιατί η Φώφη Γεννηματά δίδαξε ευρύτερα τι σημαίνει να είσαι όχι μόνο σημαντική πολιτικός αλλά και αξιοπρεπής και γενναία γυναίκα. Ως το τέλος».