Skip to main content

Η Gazprom ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου για σήμερα στην Ιταλία

Ο κύριος όγκος του ρωσικού αερίου που παραδίδεται στην Ιταλία περνά από την Ουκρανία μέσω του αγωγού TAG ο οποίος φτάνει ως το Ταρβίζιο

Η ρωσική Gazprom ανέστειλε εντελώς για σήμερα τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Eni επικαλούμενη «την αδυναμία μεταφοράς αερίου μέσω της Αυστρίας», όπως ανακοίνωσε η ιταλική εταιρεία ενέργειας.

«Η Gazprom μάς ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την παράδοση του απαιτούμενου όγκου σήμερα, επικαλούμενη την αδυναμία να μεταφέρει αέριο μέσω της Αυστρίας», επεσήμανε η Eni. Κατά συνέπεια σήμερα «η ροή ρωσικού αερίου προς την Eni μέσω του σημείου εισόδου στο Ταρβίζιο θα είναι μηδενική», πρόσθεσε.

Ο κύριος όγκος του ρωσικού αερίου που παραδίδεται στην Ιταλία περνά από την Ουκρανία μέσω του αγωγού TAG ο οποίος φτάνει ως το Ταρβίζιο στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με την Αυστρία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Eni, τον οποίο επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο AGI, «εργαζόμαστε για να εξακριβώσουμε με τη Gazprom αν είναι εφικτό να επαναληφθεί η ροή προς την Ιταλία».

Οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μειώνονται συνεχώς μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και την επιβολή εναντίον της κυρώσεων.

Η Eni είχε ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου ότι αποσύρεται από τον αγωγό φυσικού αερίου Blue Stream τον οποίο έλεγχε εξ ημισείας με τη Gazprom.